Dieta cardiacilor
Regimul de 3 zile te ajută să slăbești rapid. Este un tip de cură care constă în mâncarea unor cantități mici, frecvente de ton, ouă, carne slabă, legume, fructe proaspete.
Pentru a da gust mâncărurilor, înlocuiește sarea cu piper, ierburi aromatice, sos de roșii. De asemenea, renunță la zahăr, pe cât posibil! Evită sucurile acidulate, energizantele și bea zilnic 2 litri de lichide!
Pentru că este o dietă hipocalorică, e greu de ținut mai mult de 3 zile, de aceea e bine să faci o pauză de 5 zile înainte de a relua regimul. După primele 3 zile se poate slăbi până la 5 kilograme, apoi până la 20 pe lună.
Citeşte şi Dieta contra depresiei
Cu dieta de o lună scapi de 7 kilograme
Această dietă de 30 de zile topește grăsimea acumulată în zona taliei. La fiecare masă și gustare, trebuie să ai alimente care conțin acizi grași monosaturați ca avocado, măsline, ulei de măsline, semințe, nuci care alungă pofta exagerată de mâncare.
În primele 4 zile, alegi alimente care previn balonarea și luarea în greutate ca peștele, legumele, verdețurile, fructele, uleiul de măsline, cerealele integrale. Renunți la sare, cafea, ceai verde și negru, zahăr, băuturi carbogazoase, carbohidrați. În următoarele săptămâni până la încheierea lunii de dietă, urmărește să ai un aport zilnic de circa 1200 de calorii.
Dieta carbohidraților „buni”
Numită și dieta South Beach, acest tip de regim te ajută să slăbești până la 6 kilograme în primele 14 zile, apoi o jumătate de kilogram pe săptămână. Permite consumul de carbohidrați din categoria celor considerați „buni”.
În prima etapă a dietei, elimini sursele alimentare de carbohidrați „răi”, apoi crești aportul de carbohidrați „buni” cu 25%, urmând să ajungi să ai în dieta zilnică aproximativ 30% carbohidrați „buni”.
Pentru a te menține în formă, este recomandat să păstrezi acest procentaj pe termen lung. Ți se permite să ai o varietate de alimente în dietă, fără să te gândești la mărimea porțiilor sau la numărul de calorii, pentru că regimul se bazează pe principiul renunțării la alimentele care te îngrașă și înlocuirea lor cu acelea care conțin grăsimi „bune”, mâncate în cantități moderate.