Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, a transmis biroul de presă al Majestăţii Sale Regele Mihai. La lansare şi-a dat concursul şi „Corul Regal”.
Intrarea a fost liberă pentru toţi cei care au dorit să stea alături de Majestatea Sa, la ceas aniversar. Lansarea a fost urmată de o cupă de şampanie.
Majestăţile Lor au hotărât să sărbătorească această frumoasă aniversare în mod privat.
Fiica principelui René de Bourbon-Parma şi a principesei Margareta a Danemarcei, principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la Paris, în data de 18 septembrie 1923. Arătând încă de mică o preferinţă pentru activităţile potrivite, în acele vremuri, mai mult bărbaţilor, viitoarea Regină a României a îndrăgit cu deosebire geografia şi istoria, fiind mereu un om de acţiune, potrivit Mediafax.
Principesa Ana şi Regele Mihai s-au căsătorit la palatul regal din Atena, în ziua de 10 iunie 1948. Cele câteva luni de confuzie şi pribegie de după plecarea Regelui din România, la 4 ianuarie 1948, nu au fost decât începutul unui şir de decenii în care Mihai I şi Ana şi-au clădit încetul cu încetul viaţa de familie, care a constituit mereu, pentru ei, un refugiu împotriva vitregiilor sorţii.
În anii exilului, Regele Mihai şi Regina Ana s-au bucurat de farmecul şi liniştea vieţii de la ţară, pe domeniul Bramshill, proprietatea de lângă Londra a Lordului Brockett. Mai târziu, au locuit, tot în Anglia, într-o altă proprietate, numită Ayot St. Lawrence. Regele şi Regina au găsit cele mai neobişnuite formule de a-şi câştiga existenţa. În răstimpul şederii lor în Marea Britanie, în anii ’50, au muncit la fermă şi în propriul lor atelier de tâmplărie. Regele şi Regina s-au mutat în Elveţia în anul 1956, iar Villa Serena de la Versoix a devenit, în România, simbolul Coroanei, al demnităţii şi al libertăţii confiscate. De la Versoix a venit Regina Ana în România, la începutul anilor ’90, când Regelui Mihai i se refuza prezenţa în ţară.