Mananca acasa, nu in oras
Nu stii niciodata cat de proaspete sunt ingredientele folosite la prepararea mancarurilor de la restaurante, fast-food-uri, etc. In plus, in bucatarii se utilizeaza cantitati industriale de uleiuri nesanatoase si ingrediente cat mai ieftine, astfel incat restaurantele sa iasa in profit. Atunci cand gatesti acasa ai un control asupra ingredientelor si asupra cantitatilor folosite.
CITESTE SI: Recomandări de meniuri sănătoase în sarcină
Cumpara ingredientele de la firme cunoscute
Evita ingredientele a caror provenienta nu o cunosti. Nu consuma alimente modificate genetic, care contin pesticide si alte chimicale, contin glutamat de monosodiu, aspartam, arome artificiale, indulcitori artificiali, coloranti sau alte ingrediente pe care nu le poti citi sau recunoaste pe eticheta produsului respectiv.
De asemenea, evita produsele pe a caror eticheta scrie “fara grasimi”, “fara zahar” etc. Procesul prin care se elimina grasimile si zaharul este chimic si, de obicei, se adauga alte elemente chiar si mai periculoase decat precedentele.
Cumpara de la fermierii locali
Cumparaturile direct de la producatori nu numai ca te fac sa fii mai sanatos, dar te ajuta sa si economisesti. In plus, contribui la dezvoltarea comunitatii locale.
VEZI SI: Câte fructe şi legume e indicat să mănânci zilnic
Stopeaza sau limiteaza consumul de alimente procesate si carne de animale crescute la ferme
Cu cat mananci mai putine alimente procesate, cu atat mai bine pentru sanatatea ta. De asemenea, evita achizitionarea de carne de la producatorii industriali. Aceste animale sunt crescute cu cereale modificate genetic, imbibate de chimicale si antibiotice. Scopul producatorilor este ca animalul sa creasca repede pentru a putea fi pus la vanzare in cel mai scurt timp posibil. Imagineaza-ti ca mananci nu doar carnea animalului, ci si antibioticele, toxinele din cereale, durerea si cruzimea cu care a fost tratat. Opteaza in schimb animalele crescute in ferme mici, hranite natural.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro