Iata cateva reguli elementare de bune maniere pentru plaja si piscina.
Nu da muzica prea tare
In special pe plaja unde atmosfera este mai galagioasa este in regula daca asculti muzica la un volum rezonabil. Insa la o plaja sau piscina unde nu se aude decat zomotul valurilor sau a pescarusilor, muzica nu doar ca-i poate deranja pe ceilalti vizitatori, insa poate impirdica salvamarul sa auda strigatele de ajutor. In plus trebuie sa alegi cu atentie genul muzical pe care il vei asculta pe plaja. Unele melodii pot fi nepotrivite intr-un loc frecventat de familii cu copii.
CITESTE SI: Hotelierii români oferă pachete turistice ALL INCLUSIVE. Gradul de ocupare în aceste hoteluri este de 100%
Nu deranja salvamarii
Desi, acestia pot fi singurii angajati prezenti pe o plaja publica sau la piscina, salvamarii au o singura sarcina: sa scruteze cu atentie apa. Si de fiecare data cand cineva ii abordeaza cu diferite probleme nu face decat sa le distraga atentia de la ceea ce au cu adevarat de facut. Daca ai vreo nelamurire, mergi la un salvamar care si-a terminat tura sau la un alt angajat care nu are ca obiectiv salvarea cuiva de la inec.
Asuma-ti responsabilitatea pentru copiii tai
Piscinele sau plajele nu sunt centre de ingrijire a copiilor. Parintii nu doar ca ar trebuie sa reziste tentatiei de a se intinde la soare i sa-i lase pe cei mici sa-si faca de cap, insa trebuie sa-si asume responsabilitatea si sa-i invete pe copii sa inoate. Daca nu ti-ai lasa copilul sa se descurce singur in apa, nu lasa copilul in grija salvamarului si sa-l rogi pe acesta sa-i acorde o atentie sporita in vreme ce el trebuie sa fie atent ca nimeni dintre cei care sunt in apa sa nu aiba probleme. De altfel, specialistii recomanda ca un copil sa nu fie lasat singur daca nu are cel putin 8 ani sau nu este un inotator de exceptie.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro