Evident, toată lumea ştie să-şi regleze scaunul şi volanul, deci putem trece mai departe, scrie promotor.ro. Sau poate nu. Pentru că acum vorbim de voiaje lungi, ceea ce presupune o atenţie mult mai mare la găsirea unei poziţii optime la volan.
Citeşte şi Sfaturi de călătorie care să vă apere de accidente sau îmbolnăviri
Când ai de plecat la un drum lung şi mai ai şi responsabilitatea familiei sau prietenilor din maşină, e necesar să fii odihnit. Unde odihna nu înseamnă doar să fi dormit suficient în prealabil, ci şi să pleci la drum cu mintea cât mai puţin stresată.
Citeşte şi Horoscopul verii: Cum stai cu banii de concediu, în funcţie de zodie
Dacă eşti relaxat, înseamnă că te vei putea concentra mai bine la drum. Şi să nu uităm că perioada vacanţelor sau a concediilor este pentru a-ţi încărca bateriile, nu pentru a te surmena suplimentar. Deci e bine să laşi problemele acasă, nu să le porţi cu tine pe drum. Te vor aştepta la întoarcere, fii fără grijă.
Pentru că vorbim de sezonul estival, mai trebuie reţinut că şoferul e bine să apeleze şi la un regim mai „light” de alimentaţie. Adică să mănânce cât mai multe salate şi fructe, dar să şi consume suficiente lichide pentru a preîntâmpina deshidratarea (care poate deveni foarte rapid severă când se stă mult în soare puternic).
Nu e recomandabil să plecaţi la drum cu burta plină, pentru că astfel va interveni mai repede starea de somnolenţă. În pauzele de masă încercaţi să evitaţi mâncărurile cu grăsimi, dar nici să nu plecaţi la drum pe stomacul gol. Sunt indicate pauzele mai dese, în care să se mânânce câte puţin.
Mai multe amănunte aici.