Reguli noi în aeroport! Lucrul care va fi strict interzis în bagaje. Toți pasagerii trebuie să știe ce se schimbă de la 1 septembrie

Dacă te pregătești pentru o călătorie cu avionul, trebuie să știi că există o serie de reguli care trebuie respectate cu sfințenie, mai ales atunci când vine vorba de bagajul dumneavoastră. Iată ce modificării vor intra in vigoare începând cu data de 1 septembrie.
Alina Costache
22 aug. 2024, 09:23
Reguli noi în aeroport! Lucrul care va fi strict interzis în bagaje. Toți pasagerii trebuie să știe ce se schimbă de la 1 septembrie
Reguli noi în aeroport! Lucrul care va fi strict interzis în bagaje. Toți pasagerii trebuie să știe ce se schimbă de la 1 septembrie

Reguli noi pentru pasageri! Începând cu 1 septembrie, regulile privind transportul lichidelor în bagajele de mână vor deveni mai dure pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană, conform informațiilor transmise de dpa și citate de Agerpres.

Pasagerii curselor aeriene vor putea transporta lichide doar în recipiente cu un volum maxim de 100 mililitri. Toate recipientele vor trebui împachetate într-o singură pungă de plastic transparentă, cu un volum total de maximum 1 litru.

Citește și: Cod Rutier 2025. Noile reguli menite să reducă numărul de şoferi vitezomani

Aceste reguli stricte, introduse inițial în 2006, au fost relaxate temporar pe unele aeroporturi germane care utilizau scanere de tomografie computerizată (TC). Totuși, oficialii Uniunii Europene și-au exprimat îndoielile cu privire la fiabilitatea acestor scanere, ceea ce a dus la revenirea la regulile mai stricte.

Motivul pentru care există aceste reguli stricte

Deși scanerele noi permit păstrarea recipientelor cu lichide în interiorul bagajelor la punctele de control, pe aeroporturile dotate cu scanere convenționale, pasagerii vor trebui în continuare să scoată lichidele și dispozitivele electronice pentru verificare separată.

Excepțiile de la aceste reguli rămân aceleași: medicamentele și hrana lichidă pentru bebeluși vor putea fi transportate fără restricții speciale.

Aceste măsuri sunt parte dintr-un efort continuu de a îmbunătăți securitatea pe aeroporturile din UE, protejând pasagerii în fața potențialelor amenințări.

Taxa pe care o plătesc pasagerii care aterizează în România

Taxa de 1 euro pentru pasagerii care aterizează pe aeroporturile din România este propunerea Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Suma ar putea fi inclusă în taxa de aeroport iar banii ar urma să ajungă într-un fond de garantare pentru biletele de avion. Aceștia vor fi folosiți în cazul în care compania aeriană, care operează în România, are probleme financiare.

Constituirea unor fonduri de garantare, înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Turism în subordinea primului ministru, creşterea bugetului de promovare a companiilor româneşti la târgurile internaţionale de profil, reglementarea situaţiei Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor, precum şi promovarea turismului autohton pe piaţa internă se numără printre priorităţile pe care Alin Burcea, noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), le are în actualul său mandat.

Citește și: Noi reguli în școli pentru evaluarea elevilor. „Mă tem că s-a pus carul înaintea boilor. Avem hârtii, nu și standarde”

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Obiectele pe care să nu le ții niciodată în dormitor. Îți strică somnul și nu te lasă să te odihnești
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Înşelăciunea Kaufland face ravagii printre clienţi. Mesajul care ar trebui să îi pună pe gânduri pe cumpărători, ce date se cer
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Taloanele de pensii trec prin schimbări radicale. Câți români vor avea acces
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Orașele din România în care ninge în martie și în aprilie, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Zelenski se declară pregătit să renunțe la președinția Ucrainei pentru pace
MediaFlux
PPC, DECIZIE importantă pentru toți clienți! ESTE OBLIGATORIU! Se poate TĂIA CURENTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!