Reguli noi în aeroport! Lucrul care va fi strict interzis în bagaje. Toți pasagerii trebuie să știe ce se schimbă de la 1 septembrie

Dacă te pregătești pentru o călătorie cu avionul, trebuie să știi că există o serie de reguli care trebuie respectate cu sfințenie, mai ales atunci când vine vorba de bagajul dumneavoastră. Iată ce modificării vor intra in vigoare începând cu data de 1 septembrie.
Alina Costache
22 aug. 2024, 09:23
Reguli noi în aeroport! Lucrul care va fi strict interzis în bagaje. Toți pasagerii trebuie să știe ce se schimbă de la 1 septembrie
Reguli noi în aeroport! Lucrul care va fi strict interzis în bagaje. Toți pasagerii trebuie să știe ce se schimbă de la 1 septembrie

Reguli noi pentru pasageri! Începând cu 1 septembrie, regulile privind transportul lichidelor în bagajele de mână vor deveni mai dure pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană, conform informațiilor transmise de dpa și citate de Agerpres.

Pasagerii curselor aeriene vor putea transporta lichide doar în recipiente cu un volum maxim de 100 mililitri. Toate recipientele vor trebui împachetate într-o singură pungă de plastic transparentă, cu un volum total de maximum 1 litru.

Citește și: Cod Rutier 2025. Noile reguli menite să reducă numărul de şoferi vitezomani

Aceste reguli stricte, introduse inițial în 2006, au fost relaxate temporar pe unele aeroporturi germane care utilizau scanere de tomografie computerizată (TC). Totuși, oficialii Uniunii Europene și-au exprimat îndoielile cu privire la fiabilitatea acestor scanere, ceea ce a dus la revenirea la regulile mai stricte.

Motivul pentru care există aceste reguli stricte

Deși scanerele noi permit păstrarea recipientelor cu lichide în interiorul bagajelor la punctele de control, pe aeroporturile dotate cu scanere convenționale, pasagerii vor trebui în continuare să scoată lichidele și dispozitivele electronice pentru verificare separată.

Excepțiile de la aceste reguli rămân aceleași: medicamentele și hrana lichidă pentru bebeluși vor putea fi transportate fără restricții speciale.

Aceste măsuri sunt parte dintr-un efort continuu de a îmbunătăți securitatea pe aeroporturile din UE, protejând pasagerii în fața potențialelor amenințări.

Taxa pe care o plătesc pasagerii care aterizează în România

Taxa de 1 euro pentru pasagerii care aterizează pe aeroporturile din România este propunerea Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Suma ar putea fi inclusă în taxa de aeroport iar banii ar urma să ajungă într-un fond de garantare pentru biletele de avion. Aceștia vor fi folosiți în cazul în care compania aeriană, care operează în România, are probleme financiare.

Constituirea unor fonduri de garantare, înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Turism în subordinea primului ministru, creşterea bugetului de promovare a companiilor româneşti la târgurile internaţionale de profil, reglementarea situaţiei Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor, precum şi promovarea turismului autohton pe piaţa internă se numără printre priorităţile pe care Alin Burcea, noul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), le are în actualul său mandat.

Citește și: Noi reguli în școli pentru evaluarea elevilor. „Mă tem că s-a pus carul înaintea boilor. Avem hârtii, nu și standarde”

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Dispare o companie importantă din România. Afacerea va fi vândută cu peste 270 de milioane de euro
Capital.ro
Călin Georgescu a anunțat în direct: Asta a fost finalul!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Scandalos! Bonusuri de 500.000 de lei la pensionare, în România. Cifra este reală
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensiile se majorează între 100 și 400 de lei din februarie. Ce documente trebuie depuse de pensionari?
Cancan.ro
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Ce funcție vizează dacă va fi interzis la prezidențiale
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Crin Antonescu propune restructurări în instituțiile statului pentru a aloca resursele în educație și sănătate
MediaFlux
PENSIE va fi DIGITALĂ. Anunțul Casei de PENSII pentru TOȚI românii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București