Pensionarul german Rüdiger Weida (63 de ani) şi-a făcut propria biserică în oraşul Templin, în luna septembrie a anului trecut şi încearcă să obţină recunoaşterea legală a acesteia de către stat. Slujba săptămânală la biserica lui Weida se ţine în fiecare vineri, la ora zece dimineaţa şi seamănă, oarecum, cu slujbele creştine: există un altar, un timp pentru rugăciune, citiri din scriptură, cântece şi împărtăşania.
Însă, în loc de vin şi pâine, slujba se ţine cu bere şi spaghete, iar credincioşii spun „Ramen” în loc de „Amin” şi cântă „bere-aleluia” la finalul slujbei.
Citeşte şi Biserică din Italia, amendată pentru că polua fonic cu zgomotul clopotelor
Liderul bisericii îşi spune Bruder Spaghettus şi are funcţia de „noodler” – adică prezidează slujba îmbrăcat într-o robă lungă şi galbenă şi cu un patrafir roz. Întrebat dacă într-adevăr crede în Monstrul Zburător din Spaghete, Weida răspunde: „Este o întrebare dificilă pentru un pastafarian. Suntem divizaţi în interior, cu toţii: o parte din noi crede cu adevărat, cealaltă parte ştie că el nu există„. Potrivit totb.ro, Weida spune că el crede în existenţa unei vieţi de după moarte, de tip rai, care presupune cantităţi mari de bere la discreţie şi un număr remarcabil de femei care fac striptease.
Dincolo de aceste credinţe ale pastafarienilor, Weida crede că religia lor merită să fie recunoscută oficial, deoarece, spune el, religiile oficial recunoscute de statul german se bucură de un anumit statut şi diverse drepturi – inclusiv finanţări guvernamentale care să le ajute să existe şi să se administreze.