Remedii contra transpiraţiei excesive

Leacurile din farmacia naturii se dovedesc utile şi în combaterea transpiraţiei în exces, cu care avem mai mult de furcă în zilele de vară. Află ce aliaţi ai în combaterea acestei probleme!
Alina Costache
12 iun. 2017, 08:46
Remedii contra transpiraţiei excesive

Proces natural, transpiraţia este necesară pentru reglarea temperaturii corporale atunci când ne expunem la temperaturi ridicate. Mirosul neplăcut al acesteia este dat de contactul transpiraţiei cu bacteriile aflate pe piele.

Antiperspirantele, recomandate în combaterea transpiraţiei, blochează canalele prin care circulă transpiraţia. Însă tot mai multe studii au arătat că aluminiul şi parabenii din produsele antiperpsirante cresc riscul apariţiei unor boli precum cancerul de sân. De aceea, este bine să ştii că poţi miza pe alternative naturale, fără efecte secundare.

1. Salvia

Dintre toate remediile naturiste, salvia are renumele de a fi cea mai eficientă în combaterea transpiraţiei. Administrate intern, remediile pe bază de salvie pot reduce la jumătate transpiraţia excesivă. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la o cană cu apă şi se lasă la infuzat 10 minute. Ceaiul se consumă cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile. De asemenea, infuzia de salvie se poate folosi şi extern: se aplică la subraţ cu ajutorul unor dischete.

2. Coaja de stejar

Folosite extern, remediile din coajă de stejar sunt de ajutor în transpiraţia excesivă. Se face un macerat din coajă de stejar din 300 g de plantă la un litru de apă. Amestecul se lasă la macerat cel mult 14 ore, după care se adaugă în apa de baie, în care se stă o jumătate de oră.

3. Piatra de alaun

Cristal mineral cu proprietăţi deodorizante, piatra de alaun are acţiune astringentă şi antibacteriană, putând fi folosită pentru reglarea transpiraţiei. Alege varianta naturală (potasium alaun), nu pe cea sintetică (amonium alun). Piatra se foloseşte fie după duş, pe pielea umedă, fie piatra se umezeşte şi se aplică pe pielea uscată.

4. Frunzele de nuc

Substanţele active din frunzele de nuc pot înlătura mirosurile neplăcute date de transpiraţie, având şi rol dezinfectant. Fierbe 300 g de frunze de nuc într-un litru de apă, un sfert de oră, iar după ce infuzia s-a răcit, toarn-o în apa de baie şi stai în apă 15 minute.

Nucul se poate administra şi intern, sub formă de infuzie. Aceasta se prepară din 3 linguri de fructe uscate la o cană cu apă clocotită. Se consumă 3 linguri de ceai zilnic, după mesele principale.

5. Oţetul de mere

Un truc la-ndemână pentru normalizarea pH-ului axilar constă în tamponarea subraţului cu o dischetă demachiantă înmuiată în oţet de mere. Pentru rezultate şi mai bune, lasă la fiecare subsuoară discheta cu oţet timp de 10 de minute, după care clăteşti cu apă.

6. Sucul de lămâie

Un alt remediu eficace contra mirosului neplăcut de transpiraţie este sucul de lămâie. Acest fruct conţine substanţe active care anihilează aceste mirosuri. În fiecare dimineaţă, înmoaie o compresă în suc de lămâie şi ţine-o la subraţ  câteva secunde. Atenţie! Nu folosi acest remediu dacă ai iritaţii pe piele la acest nivel.

7. Pudra de talc

Pudra are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute date de transpiraţie. Acţionând ca un astringent, această pudră protejează pielea şi de iritaţiile care pot surveni în urma transpiraţiei excesive. Presară pudră de talc pentru bebeluşi la subraţ, pe pielea uscată.

8. Sucul de roşii

Contra transpiraţiei excesive ajută şi sucul de roşii. Pentru acest lucru, se adaugă două căni cu suc de roşii în apa de baie sau se aplică acest suc la subraţ şi se lasă un sfert de oră, după care se clăteşte cu multă apă. Acest remediu trebuie aplicat timp de două săptămâni.

9. Aloe vera

Această plantă are efect antiseptic şi astringent, iar dacă este aplicată direct pe piele, aloe vera împiedică dezvoltarea bacteriilor responsabile de mirosul neplăcut şi, în plus, echilibrează pH-ul pielii. Zdrobeşte o frunză de aloe, aplic-o la subraţ şi stai astfel 5 minute, după care clăteşti cu apă rece.

10. Pătrunjelul

Clorofila din componenţa pătrunjelului sau a altor verdeţuri ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute ale corpului. De aceea, consumă cât mai des pătrunjel, spanac şi frunze de ceapă verde.

Află care sunt cauzele posibile ale transpirației nocturne AICI

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Țara de lângă România care a început să facă provizii uriașe de lapte, brânză și carne de vită. E la 670 de km de noi și cu avionul ajungi în 55 de minute
Capital.ro
Obligație legală din 10 iunie pentru cine nu locuiește la adresa din buletin. Termenul a scăzut la 15 zile
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poți avea legal în 2025. Ce trebuie să știe orice angajat
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Familiile ofițerilor ruși din Flota Mării Negre au părăsit Crimeea, susțin partizanii ucraineni
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Obiceiurile ciudate ale lui Ceaușescu, de Paște. Unde ieșea seara cu soția
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Măcinului! Totul s-a petrecut sub ochii familiei
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut unul dintre cei mai mari actori. A fost o legendă de neegalat. Românii nu-l vor uita vreodată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Data la care vin pensiile în luna mai! Ziua liberă care schimbă planul. Când primesc seniorii banii după Paște
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Prima zi de Paște: ce s-a întâmplat cu adevărat? Între evanghelie, istorie și revelație