Gimnastica
Mișcarea de intensitate mică ori moderată și plimbările în aer liber sunt benefice atunci când răcești foarte des din cauza slăbirii imunității. Gimnastica are efect antiinflamator și reduce riscul de infecții. Explicația constă în faptul că ridică temperatura corporală, ajutând corpul să lupte mai bine contra bolii. În același scop poți să bei ceaiuri care te ajută să transpiri sau să mănânci condimentat.
Muzica
Jazzul, muzica clasică sau corală sunt unele dintre genurile muzicale care te ajută să lupți cu infecțiile. După o audiție de cel puțin o jumătate de oră stimulează o creștere a nivelului de imunoglobulină A (IgA), o proteină cu rol important la nivelul sistemului imunitar, prin prevenirea sporirii numărului de bacterii și virusuri.
Citeşte şi Vrei să ţii răceala şi gripa departe? Renunţă la aceste obiceiuri proaste
Ceapa
Un remediu cunoscut pentru combaterea tusei și răcelii, ceapa este un antibiotic natural, eficient mai ales când nu este gătită. Mai mult, conține sulf care susține imunitatea și detoxifică organismul. Rade o ceapă și bea sucul ei sau tai-o julien și pune-o în salata ta de legume, potrivit click!pentrufemei.ro
Poate nu vei fi încântată de gust, dar sigur te vei simți mai bine. Dacă nu poți respira noaptea din cauza nasului înfundat și a tusei, taie o ceapă pe jumătate, pune-o pe o farfurie la capul patului și… odihnește-te. Cu ajutorul ei, chiar vei putea face asta.
Ciocolata caldă
Un leac cum nu se poate mai plăcut este ciocolata caldă sau laptele cu cacao. Despre aceste două băuturi și despre ciocolata care conține cacao în proporție de minimum 70% se crede că sunt bune în caz de tuse, mulțumită theborminei, unei substanțe mai eficientă decât codeina. Aceasta acționează asupra nervului vag care stimulează tusea.
Citeşte şi Acest CEAI incredibil alungă RAPID răceala şi gripa