In esenta, tulburarile de alimentatie afecteaza sistemul nervos, iar efectele sunt agravate de catre alte afectiuni psihice si emotionale (precum depresie, anxietate cronica, stima de sine scazuta, modificari ale dispozitiei). Bulimia nu este la fel de periculoasa ca anorexia, dar poate exacerba depresia si poate afecta intreg organismul.
Rata de bulimie nervoasa este socant de mare, aproape 1% dintre femei sufera de o forma mai mult sau mai putin grava. De asemenea, femeile sunt de 10 ori mai susceptibile pentru a dezvolta comportamentul specific bulimiei decat barbatii. Aceasta predilectie este adesea legata de criza imaginii de sine, agravata de presiuni sociale si culturale cu privire la aspectul estetic al femeii.
Avand in vedere faptul ca bulimia este o tulburare, mai degraba decat o boala, nu exista o modalitate sigura de a o vindeca, desi exista tratamente medicamentoase si psihosociale care s-au dovedit a fi eficiente. O imbunatatire semnificativa a severitatii tulburarii s-a observat atunci cand tratamentele traditionale sunt completate de strategii naturale, homeopate si de comportament. Iata cateva dintre remediile naturiste pentru tratarea bulimiei.
Aloe Vera
Ciclul vicios al persoanelor care sufera de bulimie este cauzat de criza de imagine care insoteste de multe ori aceasta tulburare. Cand sistemul gastro-intestinal este supus vomitatului auto-indus, se epuizeaza stratul de nutrienti esentiali si apare balonarea. Cei care sufera de bulimie nervoasa devin in acest caz si mai preocupati de greutatea lor si reiau ciclul vicios.
Citeşte mai mult pe curademiere.ro
Citeşte şi Remedii naturale pentru afecţiuni comune