1. Ulei de cuisoare si de masline
Uleiul de cuisoare contine eugenol, un analgezic natural cu efect antibacterian. Din acest motiv, este recomandat nu doar de catre dentisti, ci si in ameliorarea tusei si astmului, durerilor de cap, problemelor de piele, dar si de digestie. Ca sa-ti tratezi durerile dentare, amesteca 2-3 picaturi de ulei pur de cuisoare cu ¼ lingurita de ulei de masline si aplica acest remediu pe zona afectata de trei ori pe zi, folosindu-te de un buretel demachiant. Mai poti plasa direct pe gingie putina vata inmuiata bine in solutie, pe care s-o lasi acolo cateva minute ca sa-si faca efectul. Daca nu ai ulei, foloseste cuisoarele ca atare. Nu trebuie decat sa le macini fin si sa tii pulberea pe locul dureros.
CITEŞTE ŞI: Cum să te speli pe dinţi în spaţiu
2. Nucsoara
Aceasta planta te poate ajuta sa scapi de durerile de dinti daca o folosesti sub forma de pudra. Combina o lingurita de ulei de cocos/susan/mustar (uleiul trebuie sa fie cald) cu ¼ lingurita de pudra de nuscoara. Inmoaie niste vata in acest amestec si tine-o pe dintele care te doare pret de cateva minute, apoi fa gargara cu apa calda. E indicat sa faci asta doua zile la rand, pentru ca nucsoara are actiune narcotica.
3. Ghimbir si seminte de cardamom
Pentru aceasta reteta ai nevoie de ghimbir uscat, pudra din seminte verzi de cardamom si putin lemn dulce. Combina cate putin din fiecare – impreuna cu o lingurita de miere de albine – ca sa obtii o pasta, pe care o vei aplica pe locul dureros. Lasa pasta sa-si faca efectul cateva minute, dupa care clateste cu apa.
4. Arborele-pescarului (Piscidia Piscipula)
Aceasta planta este excelenta pentru calmarea durerilor dentare, deoarece are proprietati sedative, narcotice si antispasmodice. Numele arborelui provine de la obiceiul vechilor bastinasi din America de a folosi scoarta lui toxica pentru a amorti pestii, ca sa fie mai usor de prins. Dilueaza niste tinctura din aceasta planta (30 – 60 de picaturi) in putina apa si bea solutia de trei-patru ori pe zi.
5. Geranium si nalba mare
Geranium (muscata) are calitati astringente si antiinflamatorii, astfel incat poate calma membrana mucoasa din jurul dintelui si poate reduce iritatiile. Efectele sale curative sunt mai puternice daca plata este administrata impreuna cu nalba mare (Althaea officinalis). Combina cele doua plante in varianta uscata – cate jumatate de lingurita din fiecare – intr-o cana cu apa fierbinte sau foloseste tinctura de geranium si nalba (ia intre 30 si 60 de picaturi) ca sa-ti tratezi natural durerea.
6. Suc de ceapa
Fiind bogat in compusi sulfurici, sucul de ceapa contine agenti care distrug bacteriile. Ca sa scapi de disconfort, ia o lingura de suc proaspat, facut la storcatorul de fructe din ceapa si flori de ceapa. Un alt lucru pe care il poti face este sa inmoi un buretel demachiant in suc de ceapa si sa-l asezi pe gingia care te doare.
Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro