Remedii pentru sughiţ, apă în urechi, balonare şi alte 12 probleme enervante ale corpului

Nu sunt probleme atât de grave încât să pericliteze viaţa, dar de multe ori sughiţul, un coş apărut pe faţă, balonarea sau buzele crăpate pot fi o sursă de nervi, un mod de a te face să te simţi ruşinat sau un lucru care îţi provoacă durere.
Romania TV
13 aug. 2012, 12:37
Remedii pentru sughiţ, apă în urechi, balonare şi alte 12 probleme enervante ale corpului

Mulţi dintre oameni ignoră aceste probleme şi aşteaptă să treacă. Dar există câţiva paşi pentru ca fiecare dintre ele să dispară.

Apă în urechi

„De cele mai multe ori e de ajuns să-ţi laşi capul într-o parte şi să găseşti un unghi care să permită apei să se scurgă din urechi”, spune doctorul Rachel C. Freeman, profesor asistent de pediatrie la Universitatea de Medicină Indiana. Şi menţinerea unui uscător de păr la câţiva centimetri de ureche poate fi soluţia acestei probleme, dar doctorul avertizează că aparatul trebuie setat la intensitate minimă. Dacă uscătorul este prea încins sau prea zgomotos, te poţi răni sau îţi poţi afecta auzul.

Sughiţul

Remediile foarte cunoscute, ca băutul unui pahar cu apă atunci când stai cu capul pe spate sau ţinerea respiraţiei, pot ajuta în această problemă. „Multe dintre aceste soluţii chiar funcţionează pentru că întrerup ciclul de respiraţie şi permit diafragmei să se relaxeze”, a spus Freeman.

Gura uscată

Bea mai multă apă. Guma de mestecat sau o acadea fără zahăr pot de asemenea să ajute. Reducerea cafeinei este o altă soluţie. De asemenea, dacă persoana cu această problemă este fumătoare, ar trebui să renunţe la acest viciu. „Dacă niciuna dintre aceste soluţii nu funcţionează, ar trebui să consultaţi un medic. Există posibilitatea să aveţi o altă problemă, o infecţie respiratorie, sinuzită cronică sau diabet”, a explicat doctorul Roshini Raj, editor al revistei Health.

Băşici la picioare

„Cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci este să le laşi în pace. Băşicile se pot infecta uşor şi de asta nu e recomandat ca ele să fie sparte decât dacă sunt foarte mari”, recomandă Freeman. „Dacă trebuie să spargi o băşică, trebuie să ai mâinile curate, să foloseşti un ac steril pentru a permite lichidului să iasă şi nu trebuie să îndepărtezi pieliţa care o acoperă”, a menţionat medicul.

Strănuturi frecvente

„Dacă strănuţi frecvent, trebuie să te gândeşti foarte atent când se întâmplă şi la ce ai putea fi alergic. Praful, polenul, animalele sunt cele mai frecvente cazuri de alergii”, precizează Freeman. Consultarea unui alergolog este cea mai bună soluţie. După depistarea cauzei, evitarea ei va fi facilă.

Gât înţepenit

Trebuie să fii atent la postura pe care o ai. Dacă lucrezi la birou, trebuie să te asiguri că masa, scaunul, tastatura şi monitorul sunt poziţionate în aşa fel încât tu să munceşti lejer. Aceleaşi recomandări se aplică şi pentru lucrul acasă. „Cel mai bun loc pentru a folosi laptop-ul este pe un birou, nu pe picioare”, spune doctorul Raj. „Dacă după o săptămână de calmante, masaje sau gheaţă durerea tot persistă, trebuie consultat medicul”.

Buze crăpate

Umezirea lor nu face decât să înrăutăţească situaţia. Aplicarea frecventă de creme special concepute este soluţia pentru această problemă. De asemenea, doctorul Raj avertizează că unele crăpături apărute în colţul gurii pot fi semnul unei deficienţe de vitamine.

Febra musculară

Doctorul Raj menţionează că febra musculară apărută din când în când nu este o cauză de îngrijorare. Alimentele bogate în potasiu, ca avocado sau bananele, sunt recomandate pentru creşterea potasiului. „Trebuie să te asiguri că te hidratezi adecvat înainte de exerciţiile fizice şi eşti încălzit înainte de ele”.

Amorţeli ale picioarelor

Mişcarea piciorului în cerc te poate scăpa rapid de această problemă. Dacă amorţeala apare la mână, strângerea şi desfacerea pumnului este remediul cel mai indicat. „Schimbarea poziţiei, statul cu picioarele încrucişate doar pentru puţin timp şi pauzele pentru mişcare previn această problemă”, a spus doctorul Freeman. Dacă partea amorţită a corpului nu revine foarte repede la starea normală, poţi avea probleme cu nervii sau cu circulaţia, şi trebuie să consulţi un specialist.

Fir de păr crescut pe sub piele

Trebuie să nu te mai tunzi, bărbiereşti sau să foloseşti ceara pentru o perioadă. Dacă asta nu rezolvă problema, doctorul trebuie să-ţi prescrie o cremă specială. De asemenea, înainte de bărbierit ar trebuie să-ţi masezi faţa cu un prosop cald.

Înţepăturile de ţânţari

Dacă ai fost deja înţepat, există creme speciale care se aplică până când nu mai simţi nevoia de a te scărpina. Însă, cel mai bun remediu este să nu fi înţepat de ţânţari de la început. Purtarea de haine care să acopere cât mai mult din corp şi soluţiile anti-ţânţari (aplicate inclusiv pe haine) pot preveni înţepăturile ţânţarilor.

Gât iritat

De cele mai multe ori îţi vei simţi gâtul mai bine după remedii considerate de „casă”. Poţi să bei mai multe lichide, să faci gargară cu apă caldă sărată şi să iei calmante pentru această stare. Un umidificator în dormitor poate preveni această problemă.

Piele uscată

Dacă starea ta este provocată de factori de mediu, poţi să foloseşti creme şi să faci duşuri cu apă călduţă, în locul celei fierbinţi.

Balonare

Exerciţiul fizic poate fi ultimul lucru la care să te gândeşti atunci când te doare stomacul, dar o plimbare de 10-15 minute poate face diferenţa. Doctorul Raj mai recomandă aplicarea de presiune uşoară într-un mod circular, cu patru degete deasupra buricului pentru cinci minute.

Coşuri pe faţă

Dacă încerci să spargi un coş şi o faci greşit, vei rămâne cu o cicatrice. Ca să îl îndepărtezi corect, acoperă-l cu un prosop umed şi cald pentru trei minute. Apoi, înfăşoară-ţi degetele într-un şerveţel şi stoarce uşor coşul din ambele părţi până când fluidul iese afară. Dacă este punct negru şi nu iese uşor, opreşte-te şi încearcă mai târziu.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Planta care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Se spune că aduce energia pozitivă în familie, dar și prosperitatea
Capital.ro
Taxă impusă la bancomate. Avertisment pentru cei care scot banii cash de la ATM
Playtech.ro
Partea mașinii de spălat pe care sigur nu ai curățat-o niciodată, dar e plină de mucegai. Aici se strânge cea mai multă mizerie
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Asalturi neobișnuite în jurul Pokrovsk. De ce folosesc rușii mașini civile
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Gabriela Oțil, de la spital, la bal. Unde a mers să se relaxeze
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Tanczos Barna, propus ca ministru al Finanţelor şi vicepremier de UDMR
MediaFlux
O SUTĂ de MII de PENSIONARI primesc MAI MULȚI BANI! SE întâmplă la FINAL de 2024
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Trupele speciale germane au trăit ”șocul vieții”: românul și portbagajul misterios