Detoxifierea ficatului poate fi realizată, în mod eficient, cu ajutorul „aurului galben„, aşa cum îl numeau grecii şi romanii. Uleiul de măsline, căci despre el este vorba, deţine proprietăţi fortifiante şi revigorante. Proprităţile sale curative sunt potenţate de lămâie, un fruct deosebit de eficient în tratatea unor afecţiuni uşoare, precum asurile, constipaţia sau durerile în gât.
Pentru a scăpa de toxinele acumulate la nivelul ficatului, trebuie să urmezi, timp de o lună, cura cu ulei de măsline şi lămâi. Dimineaţa, pe stomacul gol, se consumă următorul amestec:
Amestecă bine ingredientele şi consumă rapid licoarea, apoi aşteaptă 10-15 minute până să iei micul dejun.
Pe perioada curei cu ulei de măsline, evită excesele alimentare, produsele de tip fast-food, cele de patiserie, dar şi dulciurile, băuturile carbogazoase, alcoolul şi fumatul. Pentru rezultate optime, privilegiază consumul de grepfrut, mere, broccoli, usturoi, iaurt, spanac, rucola, salată verde, fulgi de ovăz şi turmeric.
Încă din primele zile ale tratamentului, vei observa o creştere semnificativă a nivelului de energie şi reglarea tranzitului intestinal. Scapi de constipaţie, de balonare, dar şi de refluxul gastro-esofagian.
Cura pentru detoxifierea ficatului se ţine o dată pe an. Totuşi, nu îţi recomandăm să apelezi la niciun fel de remediu natural fără să te consulţi în prealabil cu medicul care îţi cunoaşte istoricul.
Un tratament pe termen lung cu acest remediu poate duce chiar la prevenirea apariția pietrelor la fiere sau chiar le poate dizolva.
Pe lângă efectele de detoxifiere la nivelul ficatului, administrarea acestui remediu curăţă pielea, previne apariţia ridurilor, a petelor pe ten şi estomează cearcănele.
Alte beneficii oferite de uleiul de măsline sănătăţii sunt următoarele: