Remediul minune care te scapă de cea mai urâtă tuse! Îți curăță plămânii într-o singură noapte

În această perioadă, camerele de gardă ale spitalelor din întreaga țară sunt pline de români gripați sau răciți. Dacă simți că boala se strecoară ușor ușor în corpul tău și vrei să previi o răceală cruntă sau ești deja bolnav, noi am descoperit un remediu minune care te scapă de tuse și îți curăță plămânii într-o singură noapte.
Alina Costache
16 mart. 2024, 08:22
Remediul minune care te scapă de cea mai urâtă tuse! Îți curăță plămânii într-o singură noapte
Remediul minune care te scapă de cea mai urâtă tuse!

Remediul minune care te scapă de cea mai urâtă tuse! Este vorba despre un sirop pe care majoritatea mamelor noastre ni-l preparau atunci când eram mici și care ne vindeca în doi timpi și trei mișcări.

Citește și Medicul Vlad Ciurea dezvăluie greşeala pe care o fac toţi românii după ce mănâncă. Remediul recomandat de celebrul neurochirurg

Remediul minune care te scapă de cea mai urâtă tuse!

Acesta se prepară din câteva ingredinete pe care cu toții le avem prin casă, însă cu siguranță, că niciodată nu ne-am fi gândit să le combinăm.

Ei bine, împreună aceste ingrediente fac adevărate minuni. Nu o stă te mai ținem pe jar și o să îți dezvăluim cu să prepari și tu acest sirop magic care te scapă chiar și de cea mai urâtă tuse.

Ingrediente:

  • 1 lingură de turmeric;
  • 200 g ceapă;
  • 2 până la 3 cm tăietură de rădăcină de ghimbir;
  • 200 g de miere;
  • 0,5 litri de apă.

Mod de prepareare și utilizare: 

Pune apa la fiert, iar atunci când a atins punctul de fierbere, adaugă ceapa tăiată felii, ghimbir ras și turmeric.

Lasă totul la foc moderat timp de 10-15 minute și apoi strecoară lichidul într-un recipient curat și lasă-l să se răcească.

Când lichidul devine călduț, adaugă și mierea și siropul este gata.

Când s-a răcit îl poți păstra la frigider și să îl consumi ori de câte ori este nevoie.

Atenție, trebuie să iei două linguri de sirop dimineața pe stomacul gol și două linguri seara înainte de culcare.

Ideal este să consumi acest sirop cel puțin o săptămână. Tratamentul poate să continue în funcție de starea plămânilor.

Dacă tușești, poți adăuga sirop și în ceaiul cu lămâie, astfel efectele sale medicinale vor creste instant.

Rețeta minune a doctorului Mihail Pautov

În timpul sezonului rece și nu numai, mulți oameni se confruntă cu tusea seacă, o formă iritantă și lipsită de mucozități, cunoscută și sub denumirea de tuse neproductivă. Aceasta poate fi tratată în mod natural cu remedii precum mierea cu lămâie pentru tusea seacă. Această combinație este o alternativă perfectă pentru siropul de tuse de la farmacie.

„Pur și simplu storci zeama de la o lămâie într-un pahar și pui la fel de multă miere, amesteci temeinic și iei la fiecare 30 de minute câte o linguriță pe care încerci să o mesteci și înghiți cât poți tu ce încet. Asta te va ajuta cel mai mult și mult mai mult decât un sirop de tuse care îți face mai mult rău decât bine, pentru că bine nu îți face deloc. Asta o să aducă mai multă secreție, o să umecteze mai mult acea mucoasă, o să ajute la umectarea acelui mucus și la expectorarea mucusului și ăsta e cel mai bun sirop. Mierea are proprietăți bactericide, deci o să omoare anumiți microbi, o să lubrefize mucoasele și o să le calmeze”, a precizat dr. Mihail Pautov.

Tusea, la fel ca alte reflexe naturale precum strănutul sau clipitul, are un rol benefic pentru organism. Ea protejează căile respiratorii și plămânii împotriva unor iritanți cum sunt substanțele alergene, bacteriile sau virusurile, notează medicool.ro.

Spre deosebire de tusea productivă, care se declanșează pe fondul unui exces de mucus, tusea seacă este fără secreții, iar cei care se confruntă cu ea descriu o senzație de mâncărime sau gâdilat în gât care îi determină să tușească.

O tuse uscată, care apare ocazional, nu trebuie să-ți dea motive de îngrijorare, dar tusea persistentă poate semnala probleme serioase de sănătate.

Citește și Dorel Vișan dezvăluie un remediu imbatabil împotriva răcelii: „Se face de 12 ori și desfundă nasul instantaneu”

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Ce apare pe alcooltest după ce mănânci un corn cu șampanie. Surpriza uriașă de care a avut parte un român după un experiment
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
„Mai mult de 13-14 ani nu faci dacă te-a pus cineva”. Dialog halucinant între principalul suspect al crimei din Brăila și mama acestuia. Ce l-a sfătuit femeia
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Premierul Viktor Orban va participa la Universitatea de Vară „Tusványos” și se va întâlni cu Marcel Ciolacu
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!