Remediul minune care te scapă de cea mai urâtă tuse! Este vorba despre un sirop pe care majoritatea mamelor noastre ni-l preparau atunci când eram mici și care ne vindeca în doi timpi și trei mișcări.
Acesta se prepară din câteva ingredinete pe care cu toții le avem prin casă, însă cu siguranță, că niciodată nu ne-am fi gândit să le combinăm.
Ei bine, împreună aceste ingrediente fac adevărate minuni. Nu o stă te mai ținem pe jar și o să îți dezvăluim cu să prepari și tu acest sirop magic care te scapă chiar și de cea mai urâtă tuse.
Ingrediente:
Mod de prepareare și utilizare:
Pune apa la fiert, iar atunci când a atins punctul de fierbere, adaugă ceapa tăiată felii, ghimbir ras și turmeric.
Lasă totul la foc moderat timp de 10-15 minute și apoi strecoară lichidul într-un recipient curat și lasă-l să se răcească.
Când lichidul devine călduț, adaugă și mierea și siropul este gata.
Când s-a răcit îl poți păstra la frigider și să îl consumi ori de câte ori este nevoie.
Atenție, trebuie să iei două linguri de sirop dimineața pe stomacul gol și două linguri seara înainte de culcare.
Ideal este să consumi acest sirop cel puțin o săptămână. Tratamentul poate să continue în funcție de starea plămânilor.
Dacă tușești, poți adăuga sirop și în ceaiul cu lămâie, astfel efectele sale medicinale vor creste instant.
În timpul sezonului rece și nu numai, mulți oameni se confruntă cu tusea seacă, o formă iritantă și lipsită de mucozități, cunoscută și sub denumirea de tuse neproductivă. Aceasta poate fi tratată în mod natural cu remedii precum mierea cu lămâie pentru tusea seacă. Această combinație este o alternativă perfectă pentru siropul de tuse de la farmacie.
„Pur și simplu storci zeama de la o lămâie într-un pahar și pui la fel de multă miere, amesteci temeinic și iei la fiecare 30 de minute câte o linguriță pe care încerci să o mesteci și înghiți cât poți tu ce încet. Asta te va ajuta cel mai mult și mult mai mult decât un sirop de tuse care îți face mai mult rău decât bine, pentru că bine nu îți face deloc. Asta o să aducă mai multă secreție, o să umecteze mai mult acea mucoasă, o să ajute la umectarea acelui mucus și la expectorarea mucusului și ăsta e cel mai bun sirop. Mierea are proprietăți bactericide, deci o să omoare anumiți microbi, o să lubrefize mucoasele și o să le calmeze”, a precizat dr. Mihail Pautov.
Tusea, la fel ca alte reflexe naturale precum strănutul sau clipitul, are un rol benefic pentru organism. Ea protejează căile respiratorii și plămânii împotriva unor iritanți cum sunt substanțele alergene, bacteriile sau virusurile, notează medicool.ro.
Spre deosebire de tusea productivă, care se declanșează pe fondul unui exces de mucus, tusea seacă este fără secreții, iar cei care se confruntă cu ea descriu o senzație de mâncărime sau gâdilat în gât care îi determină să tușească.
O tuse uscată, care apare ocazional, nu trebuie să-ți dea motive de îngrijorare, dar tusea persistentă poate semnala probleme serioase de sănătate.