Cristina Șișcanu a vorbit, recent, pe rețelele de socializare despre beneficiile pe care le are unul dintre remediile naturiste moștenite din moși-strămoși și de care, cu siguranță, mulți dintre noi au auzit la bunici. Sau poate chiar au fost „doftoriciți” cu remediul-minune atunci când îi apucau accesele de tuse. Este vorba despre sucul de ridiche neagră obținut prin adăugarea de miere de albine în interiorul legumei.
Iată cum prepară soția lui Mădălin Ionescu licoarea magică, o adevărată binecuvântare pentru gâtul, plămânii și căile noastre respiratorii.
„Un remediu naturist pentru tuse și oricum vreau să-l am în casă, pentru că mi-am amintit că, în copilărie, în perioada rece, în bucătărie era o ridiche cu căpăcel, unde în ridiche se făcea un sirop pe care mama îl punea apoi la frigider și de fiecare dată când se întâmpla să mă pricopsesc cu o tuse, îmi dădea câteva lingurițe pe zi și era foarte bun și foarte eficient.
Citeste si Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a cucerit pe Mădălin Ionescu: ”Dragostea trece prin stomac”
Așa că, am luat 2 ridichi negre și vom face sirop și mai avem nevoie doar de miere, am niște miere bio, este miere de salcâm, dar puteți folosi orice fel de miere aveți în casă. Le-am spălat foarte bine cu o perie, le-am curățat, și să începem lucrul.
Am tăiat aici codița, tăiem așa un căpăcel și apoi scobim în interior, dar cu grijă să nu perforăm fundul, da? Aveți grijă când scobiți ridichea, pentru că ea e foarte dură și să nu vă tăiați, să nu împingeți foarte tare cu cuțitul și apoi vă puteți ajuta și de o lingură, ca să mai scoateți.(…)
Și acum, o punem așa, puteți să o puneți într-un borcănel și punem mierea în interior. Trebuie să mai lăsăm loc, pentru că ridichea va lăsa sucul ei și trebuie să lăsăm spațiu, asta e important!(…) Punem căpăcelul și o lăsăm la temperatura camerei în bucătărie 24 de ore, la macerat, apoi, după 24 de ore, vom observa că se umple ridichea și cu sucul pe care îl va lăsa, și apoi tot conținutul din interior îl punem într-un recipient, într-o sticluță, de exemplu, sau într-un borcănel și păstrăm în frigider.
Oamenii mari, adică adulții, iau 3 linguri pe zi, între mese, iar copiii 3 lingurițe, între mese pe zi”, a explicat Cristina Șișcanu în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.