„O comunicare incoerentă a unui demnitar poate produce confuzie în sistemul pe care-l gestionează, în cazul de față sistemul de educație”, mai spune Remus Pricopie.
„Crearea unei așteptări privind redeschiderea școlilor (poziția Ministerului Educației) care, la acest moment, nu este susținută de tabloul epidemiologic (poziția Ministerului Sănătății) este nu doar lipsită de profesionalism și responsabilitate, ci și imorală”, a mai precizat Remus Pricopie într-un comunicat de presă.
Declarațiile făcute de Remus Pricopie:
- „De la preluarea mandatului de ministru al Educației, dl. Sorin Cîmpeanu se află într-un „balet mediatic” incoerent. Vorbește mult, despe orice, dar fără să fie în stare să clarifice măcar un singur subiect. Nu-i cunosc motivele, dar trebuie să afle, dacă nu știe deja, că o comunicare incoerentă a unui demnitar poate produce confuzie în sistemul pe care-l gestionează, în cazul de față sistemul de educație.”
- „Declarațiile și opiniile exprimate în ultimele zile în spațiul public referitoare la redeschiderea școlilor trebuie să fie purtate corect, realist și cu responsabilitate, având la bază date concrete privind evoluția pandemiei de Covid-19. Alimentarea unei astfel de ipoteze în lipsa unor date și informații certe, venite din partea specialiștilor, poate crea așteptări nerealiste, cu impact negativ asupra elevilor, profesorilor și părinților.
- Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății au o responsabilitate imensă în gestionarea acestui subiect, nu doar din punct de vedere instituțional, dar și din perspectiva comunicării publice. De asemenea, este important să existe “o singură voce guvernamentală”. Crearea unei așteptări privind redeschiderea școlilor (poziția Ministerului Educației) care, la acest moment, nu este susținută de tabloul epidemiologic (poziția Ministerului Sănătății) este nu doar lipsită de profesionalism și responsabilitate, ci și imorală.
- În comunicarea publică pe acest subiect sensibil al redeschiderii școlilor, se impune mai multă prudență și mai multă onestitate, în primul rând din partea ministrului Educației, dl. Sorin Cîmpeanu.”
Citește și Florin Cîțu: „În educație și sănătate s-au băgat foarte mulți bani și rezultatele nu se văd”. Fostul ministru a acordat anul trecut cea mai mică alocare din PIB din ultimii 25 de ani pentru Educație