„MEN a realizat, astfel, pentru prima oară, o transmisiune video şi on-line cu toţi actorii implicaţi în organizarea examenelor naţionale, la nivel de ţară. Ministrul Remus Pricopie a transmis celor prezenţi că principalul obiectiv este asigurarea bunei desfăşurări a probelor scrise la bacalaureat, care debutează luni, 1 iulie. Ministrul a declarat toleranţă zero faţă de orice act de corupţie şi faţă de orice tentative de fraudare. Pentru comunicarea în timp real a situaţiilor care ies din litera legii, MEN a creat, pentru public, pe site-ul www.edu.ro, pe prima pagină, o secţiune specială – ‘Sesizează fapte de corupţie aici!’. Publicul poate semnala orice suspiciune privind desfăşurarea examenului de bacalaureat 2013 şi pe site-ul www.educatiepentruviitor.ro sau la Telverde valabil în fiecare judeţ. Numărul este 0800.801.100 şi poate fi apelat, gratuit, între orele 8,00 – 21.00„, se arată într-un comunicat al MEN, informează Agerpres.
Potrivit sursei citate, personalul implicat în organizarea sesiunilor examenului de bacalaureat are obligaţia de a afişa, într-un loc vizibil, numărul şi adresele la care pot fi anunţate diversele situaţii.
Candidaţii la examenul de bacalaureat vor susţine luni prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Probele scrise vor continua marţi, cu proba la limba maternă pentru absolvenţii de liceu care aparţin minorităţilor naţionale şi miercuri, cu cea obligatorie a profilului.
Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie până la ora 12,00. Tot în ziua afişării rezultatelor, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 12 iulie.
Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru sesiunea iunie-iulie, s-au înscris la bacalaureat 188.251 de absolvenţi.