Remus Vulpescu a precizat la ieşirea de la DNA că este un „martor sincer şi dezinteresat” şi că „nici nu poate avea altă calitate”.
„Afacerile imobiliare sunt o zonă de activitate care nu a încetat, nu a dispărut din activitatea companiilor de stat. Acesta nu trebuie să fie agenţii imobiliare nici dezvoltatori imobiliari.
Dacă nu poate un manager să asigure îndeplinirea obiectului de activitate trebuie să facă un pas în spate nu să înceapă să vândă active imobiliare din companie, să închirieze sedii sau să facă alte tipuri de afaceri.
Este prea uşor şi prea legitim ca în astfel de situaţii să apară bănuieli de interese ilegale, de comisioane şi alte avantaje. (…) Această situaţie nu este doar la o singură companie”, a menţionat Remus Vulpescu.
Remus Vulpescu a declarat înainte să intre în instituţie că a fost invitat „în legătură cu o companie naţională şi nişte afaceri imobiliare în acea companie naţională”.
Remus Vulpescu, numit administrator provizoriu la Transgaz
Presa centrală vehicula că Remus Vulpescu ar fi denunţătorul în cazul dosarului de mită în valoare de 1,4 milioane euro pentru încheierea unui contract de furnizare de energie de aproape 263 milioane euro între Hidroelectrica şi firma Energon Power&Gas SRL.
Remus Vulpescu a venit la DNA, marţi, după ce anterior au fost audiaţi de procurorii anticorupţie Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop, într-un dosar de luare de mită pentru favorizarea omului de afaceri Horia Simu, cercetat într-un dosar al DIICOT.