Remus Vulpescu a intervenit telefonic în emisiunea „Ultima Oră” pentru a face o serie de precizări privind un document prezentat de Dan Diaconescu, potrivit căruia privatizarea Oltchim ar fi deja direcţionată către o anumită firmă, cu toate că se organizează o licitaţie pentru selectarea celei mai bune oferte.
„Acest document este un fals ordinar, un subiect din categoria senzaţionalului mincinos cu care ne-am obişnuit deja, cu care cineva încearcă să determine cetăţenii nevoiaşi să trimită SMS-uri de bani. Este un fals mizerabil. Eu nu am semnat niciun contract în legătură cu privatizarea Oltchim, iar domnul Diaconescu trebuie să ne spună de unde are acea hârtie falsificată cu care încearcă să-şi construiască imagine, să pară salvatorul Oltchim. (…) Din păcate, privatizarea are de suferit în asemenea situaţii, când cineva aruncă în piaţă un fals mizerabil, pretinzând că privatizarea este direcţionată către altcineva. Investitorii stau pe gânduri”, a spus Remus Vulpescu la România TV, adăugând că asemenea documente fac rău companiei şi în relaţia cu băncile de la care se încearcă obţinerea de credite pentru plata salariilor restante şi pentru deblocarea activităţii.
Licitaţia pentru privatizarea Oltchim ar trebui să se încheie pe 18 septembrie, când ar trebui anunţat ofertantul câştigător. Preţul de ofertă este de 424 de milioane de euro, sumă reprezentând valoarea de piaţă şi la acţiune, şi la cele două creanţe. „Este posibil ca preţul să meargă şi în jos, în funcţie de anumite aspecte. Avem 4 milioane de euro în acţiuni existente şi încă 420 de milioane în cele două creanţe”, a explicat Remus Vulpescu, adăugând că deja au fost cumpărate mai multe caiete de sarcini „şi de firme puternice, şi de case de avocatură puternice”.
Privatizarea Oltchim reprezintă una dintre condiţiile pentru aprobarea de către board-ul director al FMI a celei de-a şasea evaluări a acordului cu România.
Demararea procesului de privatizare a creat însă o situaţie tensionată la Oltchim, unde sute de salariaţi protestează de câteva zile în faţa pavilionului administrativ al combinatului, cerând demisia liderului sindical Mihai Diculoiu. Ei îşi cer, totodată, drepturile salariale restante. 15 angajaţi au intrat în greva foamei.