Renate Weber a declarat că „demisia este un act unilateral de voinţă”.
„Nimeni nu trebuie să-ţi aprobe demisia. Demisia ţi-o dai, eventual stabileşti un termen de la care să devină efectivă şi pleci. Deci din punctul ăsta de vedere, formula că unii membri nu acceptă nu-i o formulă serioasă, ea nu-l poate determina pe domnul Dragnea decât să-şi retragă demisia şi atunci într-adevăr, problema este a domnului Dragnea”, a spus Weber.
Europarlamentarul liberal subliniază că Liviu Dragnea a fost condamnat pe fapte de corupţie.
„În ce priveşte condamnarea domnului Dragnea, am văzut ieşirile publice, explicaţiile publice pe care le-a oferit. Domnul Dragnea mai are la dispoziţie o cale de atac în acest dosar. Personal, drept să vă spun, nu-mi dau seama, până nu văd motivarea instanţei, chiar nu-mi dau seama ce anume i se reţine domnului Dragnea, dar cred că în ce-l priveşte pe dumnealui, legislaţia invocată este o legislaţie care priveşte fapte din zona faptelor de corupţie. Este invocată legea aceea din 2000, prin care persoanele care erau în fruntea unor partide politice nu puteau să-şi folosească influenţa. Acestea sunt fapte conexate faptelor de corupţie. Deci din punctul ăsta de vedere, condamnarea domnului Dragnea (…) este o condamnare pe fapte de corupţie, adică o condamnare din cele pentru care, cel puţin din câte ştiu eu, PSD-ul spusese că va cere membrilor săi să se retragă din funcţiile pe care le deţin”, a mai spus eurodeputatul PNL.
Liviu Dragnea şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD, dar membrii de partid nu au fost de acord, spunând că suspendarea lui Traian Băsescu din 2012 a fost condusă de ambele partide, PSD şi PNL, iar funcţia politică este pierdută doar la corupţie, a spus luni liderul PSD, Victor Ponta.