Un purtător de cuvânt al companiei a declarat faptul că trebuie adaptat timpul de lucru al cobolatorilor.
„La două săptămâni după oprirea activităţii industriale şi comerciale, trebuie să adaptăm timpul de lucru al colaboratorilor”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului Renault.
Citește și: Ministrul Muncii: Angajatorii pot depune, din aprilie, solicitările pentru şomaj tehnic şi vor primi banii
Prin urmare, salariații Renault din sectorul terţiar vor lucra de acasă dimineaţa iar după-amiaza vor fi în şomaj parţial. Urmând ca doar un număr mic de angajați să lucreze în regim full-time pentru a asigura menținerea unor activități cheie precum securitatea, mentenanța și comunicațiile.
Potrivit unei surse sindicale, măsura ar viza între 1.500 şi 2.000 de angajaţi.
De asemenea, anterior, Renault a anunţat că producţia tuturor fabricilor sale din întreaga lume, cu excepţia celor din China şi Coreea de Sud, a fost oprită din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19). „
Compania intenţionează să reia activităţile de producţie în ţările implicate de îndată ce condiţiile vor permite şi va implementa măsuri adecvate pentru a răspunde eficient cererii”, se arată în comunicatul difuzat luni de Renault.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. Automobile Dacia a întrerupt producţia la uzinele din Mioveni, până pe data de 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajaţi se află în şomaj tehnic.