REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017: Cum se completează cererea după EVALUARE NAŢIONALĂ 2017

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Pentru admiterea la liceu in 2017, Ministerul Educatiei Nationale a anuntat ca se va schimba calculul mediei de admitere. Practic, ponderea mediilor din clasele V – VIII va fi doar de 20%, fata de 25% cat a fost pana acum.
Alina Costache
30 iun. 2017, 07:21
REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017: Cum se completează cererea după EVALUARE NAŢIONALĂ 2017

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. „Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a;

EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a”

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Înscrierea în clasa a IX-a, la învaţamântul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candideaza pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicita înscrierea în învaţamântul special si a celor care candideaza pe locurile speciale pentru romi, pentru care se aplica prevederile specifice menţionate în prezenta metodologie) se face prin repartizare computerizata, în ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si în limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitaţile scolare finanţate de la bugetul de stat.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. După ce toţi elevii se introduc în sistem, pentru fiecare judeţ, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Calculatorul parcurge această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Exemplu: Să presupunem că a ajuns la Poziţia 4959 Popescu A Ion media de admitere 8,76

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Calculatorul merge la fişa elevului Popescu A Ion şi citeşte codul primei opţiuni (175).

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Acum merge în lista liceelor la pagina cu codul 175, corespunzător primei opţiuni a elevului Popescu A Ion şi care are N locuri (N este numărul locurilor repartizate unui liceu la o anumită specialitate aşa cum reiese din Broşura admiterii).

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Dacă găseşte un loc liber scrie numele lui Popescu A Ion şi trece mai departe la poziţia 4960.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Dacă nu există nicio poziţie liberă compară media ultimului înscris cu media lui Popescu A Ion.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Dacă media lui Popescu A Ion este egală cu media ultimului înscris pe listă se face departajarea.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. CUM SE FACE DEPARTAJAREA. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

– media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a

– media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

– nota obţinută la proba de limba şi literatura româna din cadrul Evaluării Naţionale;

– nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;

– nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limba maternă, susţinuta conform prevederilor Art.10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învaţamânt cu predare în limba minorităţilor naţionale.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate la alin. (2), lit. a), b), c), d) şi e) egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Dacă Popescu A Ion are la unul dintre criterii media mai mare este şters ultimul înscris pe listă, se scrie numele lui Popescu A Ion, iar cel scos din listă intră din nou în procedeul de repartizare. Dacă NU, atunci pentru candidatul Popescu A Ion se trece la următoarea opţiune înscrisă în fişa de înscriere. De aici se repetă procedeul descris mai sus. Dacă după parcurgerea tuturor opţiunilor din fişa lui Popescu A Ion acesta nu a fost repartizat în niciuna dintre liste, el este scos din sistem şi va participa la repartizare în cea de-a doua etapă. Din acest motiv este foarte important ca opţiunile să fie nu numai suficiente, dar şi realiste.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Exemplu: Dacă toate opţiunile lui Popescu A Ion sunt făcute pentru licee şi profile cu media în anul anterior mai mare decât 8, 76, indiferent de numărul opţiunilor există riscul de a rămâne nerepartizat din vina personală. De aceea se recomandă ca în partea de final a opţiunilor să existe şi licee cu media de admitere a anului anterior sub media 8,76, până aproape la media 7 (s-au văzut situaţii în care diferenţele la media de admitere de la un an la altul, la acelaşi liceu şi aceeaşi specialitate să fie mai mari de 1 punct).

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. În Broşura admiterii, alături de codul liceului şi specialităţii, există şi media ultimului admis din anul anterior tocmai pentru a permite o justă orientare la completarea fişei de admitere.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Admiterea fără repartizare computerizată. Cei care susţin probe de aptitudini se înscriu la învăţământul special sau pe locurile rezervate romilor nu mai participă la repartizarea computerizată.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Admiterea lor se face mai devreme decât repartizarea computerizată, aşa cum reiese din calendarul admiterii.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Candidaţii din aceste categorii care nu sunt declaraţi admişi vor intra în repartizarea computerizată.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Repartizarea computerizată nu finalizează înscrierea la liceu. După afişarea listelor cu rezultatul repartizării computerizate urmează înscrierea la liceu.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectueaza, conform unui program afişat de unitatea de învăţământ, pe baza următoarelor acte:

– cererea de înscriere;

– cartea de identitate (daca este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;

– adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;

– foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);

– fisa medicală.

REPARTIZARE COMPUTERIZATA 2017, ADMITERE LICEU 2017. Candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere judeţeană / a municipiului Bucureşti. Acesti candidaţi vor fi repartizaţi de comisia de admitere judeţeană pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale.

ADMITERE LICEU 2017. Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat pe site (ismb.edu.ro) Broșura pentru admiterea în învățământul liceal și profesional, inclusiv dual.

Materialul cuprinde informații referitoare la admiterea în învățământul liceal, învățământul profesional, învățământul dual și reprezintă un ghid util atât pentru absolvenții clasei a VIII-a, cât și pentru părinții acestora, în vederea orientării școlare pentru clasa a IX-a. VEZI AICI BROŞURA ADMITERE LICEU

Broșura este editată de IȘMB prin Comisia de admitere a municipiului București și va fi distribuită gratuit absolvenților clasei a VIII-a din anul școlar 2016- 2017.

„În sprijinul informării cât mai exacte a elevilor și a părinților acestora cu privire la oferta educațională existentă la nivelul unităților de învățământ liceal, de stat și particulare, Inspectoratul Școlar al Municipiului București împreună cu Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret, organizează în perioada 16- 19 mai, între orele 16,00- 18,00, în Parcul Tineretului (intrarea Colegiul Național „Gheorghe Șincai”), Târgul Oferta Educațională. La sesiunile de informare vor fi prezenți membrii Comisiei Municipale de Admitere care vor răspunde solicitărilor participanților”, precizează sursa citată.

ADMITERE LICEU 2017. Calendarul admiterii la liceu în anul şcolar 2017-2018

3 – 6 iulie 2017 Absolventii de gimnaziu si parintii acestora vor completa optiunile in fisele de inscriere, asistati de diriginti. Absolventii de gimnaziu din alte judete vor completa fisele de inscriere la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea.
3 – 6 iulie 2017 Introducerea datelor din fisele de inscriere in baza de date computerizata (aplicatia informatica computerizata) .
4 – 7 iulie 2017 Candidatii si parintii vor verifica fisele editate de calculator si vor corecta eventualele greseli din baza de date. Afisarea listelor corectate in aplicatia informatica computerizata.
8 iulie 2017 Ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul de admitere judetean / al municipiului Bucuresti. Comisia din centrul de inscriere va preda fisele de optiuni originale catre centrul de admitere judetean / al municipiului Bucuresti.
9 iulie 2017 Centrele de admitere judetene / al municipiului Bucuresti vor transmite Centrului National de Admitere baza de date prin confirmarea finalizarii operatiunilor specifice, in aplicatia informatica centralizata.
10 iulie 2017 Comisia Nationala de Admitere si comisiile de admitere judetene / a municipiului Bucuresti vor verifica, corecta si ulterior transmite baza de date catre comisia nationala.
11 iulie 2017 Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata .
12 iulie 2017 Repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor claselor a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2017-2018.
13 iulie 2017 Unitatile de invatamant gimnazial vor afisa listele cu absolventii repartizati din scolile respective si lista cu locurile neocupate din unitatile de invatamant liceal de stat din judet/municipiul Bucuresti.
13 iulie 2017 Fiecare unitate de invatamant liceal va afisa lista candidatilor repartizati in acea unitate.
13 – 17 iulie 2017 Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care au fost repartizati candidatii.
18 iulie 2017 Unitatile invatamantului liceal de stat vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere.
19 – 21 iulie 2017 Comisia judeteana de admitere va rezolva situatiile speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata, repartizarea candidatilor care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen, a candidatilor care nu au participat si a celor care au participat dar nu au fost repartizati in etapa repartizarii computerizate.

Cea de-a doua etapă a admiterii la licee se va desfășura astfel:

  • 24 iulie 2017: Afișarea situației locurilor rămase libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă;
  • 4 septembrie 2017: Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă;
  • 4-7 septembrie 2017: Depunerea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare;
  • 8 septembrie 2017: Repartizarea acestor absolvenți.

În ceea ce privește candidații pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă, ordinul prevede următorul calendar:

  • 5 mai 2017: Anunțarea centrului special de înscriere;
  • 3 iulie 2017: Anunțarea calendarului admiterii la învățământul seral și la cel cu frecvență redusă;
  • 18-19 iulie 2017: Înscrierea la învățământul seral sau cu frecvență redusă;
  • 19-21 iulie 2017: Repartizarea candidaților din seriile anterioare care au împlinit vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2017-2018 pe locurile de la învățământul seral sau cu frecvență redusă.

Admiterea la licee se va desfășura în 2017 după aceleași reguli ca în anii precedenți, potrivit Metodologiei de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul 2011-2012, aprobată prin Ordinul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr. 4082/2010 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011-2012.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează după următoarea formulă: MA=0,2 x ABS + 0,8 x EN (MA = medie admitere; ABS = medie generală de absolvire a claselor V-VIII; EN = medie generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a).

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Se construiește, în sfârșit, și ultima bucată din autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Timpul pe drum se va reduce considerabil, șoferii vor evita un mare oraș
Capital.ro
Mașinile diesel, excluse în România. Ordin la Guvern: Am decis, vom fi mai verzi!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Zodii fără loc de muncă. Concedierea e inevitabilă
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
Cod galben de ceață în România! Lista județelor vizate
Cancan.ro
Dana Roba are iubit nou! A făcut anunțul chiar ea: ”Dragostea nu are vârstă”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu, victorie fără emoții?! Cutremur în România: Nu trebuia s-o spun
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Româncă, reținută și expulzată din Serbia pe motive de securitate națională
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE între PUTIN și TRUMP. AMENINȚARE fără PRECEDENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Avantajele Revolut dispar unul câte unul: băncile locale vând euro mai ieftin