Repartizare computerizată 2023. Elevii premianţi au aflat deja liceul unde vor merge. Admitere la liceu fără emoţii!

Cei 20 de elevi olimpici au fost repartizați la liceu în București fără Evaluare Națională 2023. Unul dintre ei are medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică -
Filip Stan
17 iul. 2023, 21:23
Repartizare computerizată 2023. Elevii premianţi au aflat deja liceul unde vor merge. Admitere la liceu fără emoţii!

Repartizare computerizată 2023. Inspectoratul școlar al Municipiului București a publicat tabelul nominal cu repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premii la etapa națională/internațională a competițiilor școlare. Unul dintre elevi are medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică, este de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” și s-a înscris la același colegiu în clasa a IX-a.
Elevii olimpici au avut posibilitatea să se înscrie la liceu, fără să mai susțină Evaluarea Națională 2023, potrivit ordinului nr. 3.684 din 15 februarie 2023.

Repartizare licee 2023. Cum se va face diferențierea elevilor cu medii egale. Care sunt cele 4 criterii de departajare
Procedura de admitere la liceu 2023, pentru elevii olimpici, fără susținerea Evaluării Naționale. Vezi aici lista olimpiadelor recunoscute pentru fiecare profil și specializare.
Elevii care s-au înscris la liceu fără susținerea Evaluării Naționale 2023 sunt cei care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz în numele României la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației, potrivit ordinului.

Sunt 94 de elevi olimpici în toata țara care nu s-au înscris la Evaluarea Național și intră la liceu în 2023 pe baza premiilor obținute, potrivit raportului privind desfășurarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat al secretarului de stat din Ministerul Educației Florian Lixandru.

Amintim că repartizarea computerizată în clasa a IX-a are loc pe 19 iulie.

FOTO DOCUMENT 20 de elevi olimpici au fost repartizați la liceu în București, via edupedu.ro:

Etapele înscrierii și repartizării în clasa a IX-a, în anul școlar 2023—2024, a absolvenților clasei a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premii au fost următoarele:

  • depunerea dosarelor la inspectoratul școlar;
    analizarea dosarelor de către comisia de admitere județeană/a municipiului București;
    comunicarea rezultatului repartizării absolvenților;
    preluarea dosarelor absolvenților de la inspectoratul școlar și depunerea acestora la unitățile de învățământ la care au fost repartizați;
    transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației privind finalizarea înscrierii absolvenților;
    completarea în SIIIR a datelor aferente absolvenților clasei a VIII-a înscriși în clasa a IX-a pe baza performanțelor: premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare, respectiv premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz în numele României la etapa internațională a competițiilor școlare.
  • Înscrierea olimpicilor se face peste numărul maxim de elevi în formațiunile/clasele de elevi,  prin excepție de la prevederile art. 63 alin. (1) lit. e) din Legea educației naționale nr. 1/2011.

Înscrierea „se realizează pe baza Listei privind corespondența specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale cu filiera/profilul/ specializarea la care se face înscrierea.”

Repartizare computerizată 2023. Cum funcționează algoritmul. Exemple din Ghidul admiterii computerizate:

  1. ”Presupunem că elevul are media 10. El este cel mai bun din judeţ, este repartizat primul, deci la prima sa opţiune. El este primul care ocupă primul loc din judeţ.
  2. Presupunem că elevul are media 9 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune.
  3. Presupunem că elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari decât a lui. Dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, el va repartizat la a doua sa opţiune. Altfel, se verifică a treia opţiune de pe fişa sa, şi următoarele, în ordine, până la găsirea primei sale opţiuni la care mai sunt locuri libere. De notat că nu se poate întâmpla ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu eşti repartizat înaintea lui!
  4. Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B.”
ADMITERE LICEU 2023. 4500 de elevi, echivalentul a 178 de clase cu câte 25 de copii, nu prind Repartizare computerizată 2023

ADMITERE LICEU 2023. În cazul candidaților cu medii de admitere egale – prevede ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023—2024 – departajarea se face folosind, în ordine, următoarele criterii: nota obținută la proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale; nota obținută la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale; nota obținută la proba de Limbă maternă, dacă este cazul; media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a.

Dacă la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acea unitate școlară și care au mediile de admitere, precum și toate mediile menționate mai sus egale, atunci toți acești candidați sunt declarați admiși la opțiunea solicitată, se mai arată în document.

Repartizare computerizată 2023. Conform calendarului admiterii la liceu 2023, listele cu locurile rămase neocupate după repartizarea computerizată vor fi afișate, miercuri, 19 iulie, în unitățile de învățământ gimnazial.

Între 20 și 25 iulie, candidații vor depune dosarul la școala la care au fost repartizați, iar în perioada 26-28 iulie se vor soluționa cazurile speciale la nivelul Comisiei județene de admitere/al Comisiei de admitere a municipiului București (situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, candidați repartizați, dar care nu și-au depus dosarul de înscriere la liceul unde au fost repartizați etc).

Candidații care nu sunt înscriși la liceu după prima etapă a admiterii pot participa la a doua etapă. Pe 28 iulie se vor afișa locurile libere rămase la sfârșitul primei etape, între 7 și 9 august va avea loc înscrierea candidaților, iar în 10-11 august va avea loc repartizarea candidaților, la nivel de Comisie județeană de admitere/a municipiului București.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023 au fost publicate în data de 4 iulie pe site-ul evaluare.edu.ro. Miercuri, 5 iulie, a fost publicată ierarhia candidaților pentru admiterea la liceu.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
Cele 3 zodii care își pot schimba destinul în august 2024. E șansa vieții lor
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Dumnezeu a fost de partea mea! Donald Trump a povestit de ce a întors capul în timpul atentatului
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Mașinile interzise pe autostradă. Legea spune clar: NU au voie să circule pe autostrăzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Donald Trump acceptă nominalizarea pentru a treia candidatură prezidențială și condamnă „vânătorile de vrăjitoare partizane”
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'