REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2024 EDU.RO Bucureşti. Admiterea computerizată la liceu 2024 are loc miercuri, 24 iulie. Dosarele de înscriere se depun de joi, 25 iulie, şi până marți, 30 iulie.
Repartizarea computerizată generală a candidaților va avea loc miercuri, 24 iulie, când rezultatele acestei primei etape vor fi publicate pe admitere.edu.ro
Ierarhia de Admitere la liceu 2024 a elevilor din București este diferită față de cea din 2023, sunt mai puține medii de 10 și medii în intervalul 8-10 în 2024, ceea ce a dus la schimbări de poziție în ierarhie pentru anumite medii. De exemplu, poziția în ierarhia de admitere la liceu din 2024 a ultimului candidat cu media 9.80 este 514, față de 762 în 2023. De ce este importantă poziția în ierarhia de admitere? Teoretic, la liceul la care a intrat în 2023 un elev cu media 9,85, are șanse să intre în 2024 un elev cu media 9,80. La poziția 514 în 2023 era un elev cu media 9,85 și în 2024 este un elev cu media 9.80.
Titularizare 2024. Rezultatele inițiale vor fi publicate astăzi de Ministerul Educației
Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, a doua etapă de admitere va începe din 2 august, cu afişarea situaţiei locurilor rămase libere, informează edupedu.ro.
Ghid-ME-repartizare-computerizata
24 iulie 2024 Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024 – 2025
24 iulie 2024 Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București
25 – 30 iulie 2024 Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați
30 iulie 2024 Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere
31 iulie – 2 august 2024 Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată
A doua etapă de admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, începe pe 2 august, conform ordinului de ministru.
Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat tabelul cu repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premii la etapa națională / internațională a competițiilor școlare. Acești elevi au avut posibilitatea să se înscrie la liceu, fără să mai susțină Evaluarea Națională 2024.
Potrivit unui ardin al Ministerului Educației, elevii care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz în numele României la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației, pot fi admiși la liceu fără să mai susțină Evaluarea Națională 2024.
Pentru restul elevilor admiterea la liceu se face în funcție de medii. Așadar, media de admitere la liceu se face ținând cont de media generală la Evaluarea Națională, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.
Media din anii de gimnaziu a fost scoasă din formula mediei pentru admiterea la liceu, iar admiterea se face doar pe baza mediei de la Evaluarea Națională.
Elevii care au făcut cursurile gimnaziale în limba maternă și au susținut Evaluarea Națională la limba și literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei generale la Evaluarea Națională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limba și literatura maternă. Pentru a putea acest lucru, părinții sau reprezentanții legali ai elevilor trebuie să completeze o declarație după modelul prevăzut în anexa 5., ce însoțește fișa de înscriere. Elevii care au optat pentru stabilirea mediei la Evaluare fără proba la limba maternă nu pot fi repartizați computerizat în învățământul liceu în clase cu predare în limbile minorităților naționale.
REPARTIZARE LICEu 2024. Iată calculul pentru media de admitere în învățământul liceal vocațional, profilurile artistic, sportiv, teologic și militar
1. Pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv si pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finala de admitere se calculeaza astfel:
(3 APT + MA)/4 = MFA,
unde: APT = nota finala la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculata conform Punctului I);
MFA = media finala de admitere.
2. Pentru profilul teologic, media finala de admitere se calculeaza astfel:
(APT + MA)/2 = MFA,
unde: APT = nota finala la probele de aptitudini;
MA = media de admitere (calculata conform Punctului I);
MFA = media finala de admitere.
3. Pentru profilul militar, media finala de admitere se calculeaza astfel:
0,2 MA + 0,8 NP = MFA,
unde: NP = nota la proba de verificare a cunostintelor la disciplinele Limba si literatura romana si
Matematica;
MA = media de admitere (calculata conform Punctului I);
MFA = media finala de admitere.
REPARTIZARE LICEU 2024. Ce se întâmplă în cazul elevilor cu medii de admitere egale
La admiterea la liceu în 2024, media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a va fi primul criteriu de departajare pentru elevii cu medii egale de admitere.
Astfel, în cazul în care doi candidati au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:
a) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.
b) nota obtinută la proba de limba și literatura romană din cadrul Evaluării Naționale;
c) nota obtinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naționale;
d) nota obtinută la proba de limba maternă din cadrul Evaluării Naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limba maternă, susținută conform prevederilor Art.10 din anexa 1 la OMECTS nr. 4802/31.08.2010, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale;
Dacă la o unitate de invatamant, pe ultimul loc, exista candidati cu optiunea exprimata pentru acea unitate scolara si care au mediile de admitere, precum si toate mediile mentionate la punctele a)-d) egale, atunci toti acesti candidati sunt declarati admisi la optiunea solicitata.
Înscrierea la licee a candidaţilor declaraţi admişi în urma repartizării computerizate se efectuează pe baza următoarelor acte: