REPARTIZARE LICEE 2014 EDU.RO. Candidații care nu își depun dosarele de înscriere după REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ 2014, se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate.
După ce vor afla la ce liceu vor merge în următorii patru ani, elevii îşi pot depune dosarele de înscriere în perioada 17-25 iulie. A doua etapă a admiterii la liceu 2014 începe pe 17 iulie.
REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2014, ADMITERE LICEU 2014. Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi), se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.
REPARTIZARE LICEE 2014 EDU.RO Suceava: Patru din cele 14 eleve care au luat 10 la evaluarea naţională, admise la un colegiu militar
Patru din cele 14 absolvente de gimnaziu din judeţul Suceava care au luat 10 la evaluarea naţională au optat pentru o carieră militară, fiind admise la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La evaluarea naţională, în judeţul Suceava, 14 absolvenţi, toate fete, au obţinut media 10, iar cinci dintre ele au avut şi media de admitere 10.
Patru dintre fetele care au avut media 10 la evaluarea naţională, Cristina Veronica Gorcea de la Şcoala Gimnazială Pârteştii de Sus, Larisa Gabriela Coca de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, Ioana Mihaela Tanasă de la Şcoala Generală Brăieşti şi Evelnia Sauciuc de la Şcoala Gimnazială Paltinu, au optat pentru o carieră militară şi au fost admise la Colegiul Naţional Miliar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.
Una dintre ele, Evelina Sauciuc, a absolvit şcoala generală din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei cu media 9,66.
Fata, care se declară foarte fericită şi emoţionată, a reuşit să intre la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, obţinând media de admitere 9,91, iar media finală, 9,95 după ce a luat nota 10 la testul grilă de verificare a cunoştinţelor.
„Vreau să le mulţumesc profesorilor de la şcoala mea. Am învăţat foarte mult, pregătindu-mă conştiincios, zi de zi”, afirmă Evelina Sauciuc.
Ea spune că abia aşteaptă să îşi cunoască noii colegi şi să îmbrace uniforma militară.
„Până atunci mă voi bucura de o binemeritată vacanţă”, a adăugat Evelina.
O altă elevă care a avut media 10 la evaluarea naţională este Ştefania Chelba. Ea a absolvit Şcoala “Bogdan Vodă” din Rădăuţi şi a fost admisă cu media 10 la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, la specializarea Ştiinţele naturii.
„Am ales specializarea Ştiinţele naturii, pentru că faci de toate câte un pic”, spune Ştefania.
Tot nota zece la evaluarea naţională a obţinut şi Diana Ioana Cîrlan, de la Şcoala Gimnazială Bosanci, care a fost admisă tot cu media 10 la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, la specializarea matematică-informatică bilingv engleză, unde ultima medie a fost 9,61.
Ea a recunoscut că pentru acest rezultat a muncit mult, şi nu doar în clasa a VIII-a.
„Rezultatul este urmare a mai multor ani de muncă, începând din clasa întâi. M-am pregătit zilnic, temele mi le-am scris zilnic, deci m-am pregătit foarte mult. Aş vrea să am rezultate la fel de bune şi la liceu. Nu m-am gândit încă la o carieră, deşi am visele mele, mai am timp să mă gândesc”, a spus Diana Ioana.
Cele 14 absolvente de gimnaziu care au luat media 10 la evaluarea naţională au fost premiate, marţi, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, ele primind câte 2.000 de lei.
Un alt un premiu, de 3000 de lei, au fost acordate Denisei-Ioana Iordache de la specializarea matematică-informatică din cadrul Liceului Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, care a obţinut media zece la bacalaureat. Denisa nu a fost prezentă la festivitatea de premiere pentru că se pregăteşte pentru examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” din Iaşi.
REPARTIZARE LICEE 2014 EDU.RO Bihor: Doar 11 elevi nerepartizaţi în licee şi şcoli profesionale, unde s-a intrat şi cu 1,22
Doar 11 elevi din Bihor nu au fost repartizaţi în licee şi şcoli profesionale întrucât nu au avut loc la niciuna din şcolile pentru care optaseră, deşi în judeţ s-a intrat şi cu media 1,22, pentru ei, dar şi pentru cei 130 de elevi care nici nu s-au înscris fiind disponibile 573 de locuri.
Potrivit rezultatelor primei etape de repartizare la liceu publicate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în acest judeţ s-au înscris la admitere 4.825 de absolvenţi de gimnaziu din cei 4.957 care au terminat clasa a VIII-a în această promoţie.
„Din totalul celor înscrişi, au fost repartizaţi computerizat 3.739 de elevi, 19 au plecat în alte judeţe, 343 au fost admişi la filieră vocaţională, 677 la învăţământul profesional, 8 în licee militare şi 28 sunt candidaţi romi admişi pe locuri speciale”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX inspectorul şcolar general adjunct Kery Hajnal.
Unsprezece elevi au rămas nerepartizaţi, ei nereuşind să intre la niciuna din şcolile pentru care optaseră. Alături de cei 130 de elevi care nici nu s-au înscris la admitere, aceştia vor putea să participe la a doua etapă a repartizării computerizate, care va avea loc în 24 iulie.
În total, în liceele din Bihor au rămas disponibile 573 de locuri.
Cele mai căutate licee din judeţul Bihor au fost, la fel ca în anii precedenţi, Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, Liceul Teologic Penticostal „Betel” din Oradea şi Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea (toate pentru specializarea matematică-informatică), precum şi Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea (specializarea economie).
Astfel, la profilul matematică-informatică al Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea s-a intrat cu medii între 9,99 şi 9,45, în timp ce la Liceul Tehnologic nr. 1 din comuna Dobreşti, o absolventă a Şcolii Gimnaziale nr. 1 din comuna Hidişel a fost admisă cu media 1,22, la profilul industrie textilă şi pielărie.
O parte dintre absolvenţii de gimnaziu din mediul rural şi din oraşele mici au obţinut medii mari şi au optat să urmeze cursurile liceale în unităţi din aceste oraşe sau chiar din comune. Astfel, o elevă care a absolvit gimnaziul la Şcoala nr. 1 din comuna Borod, deşi a avut media 9,81 la admitere, a optat să urmeze cursurile Liceului Teoretic „Gabriel Ţepelea” din aceeaşi comună, la profilul Ştiinţele Naturii, deşi cu această medie putea să-şi aleagă oricare dintre colegiile naţionale din Oradea.
La fel, doi absolvenţi ai Şcolii Gimnaziale „Miron Pompiliu” din oraşul Ştei, care au obţinut la admitere mediile 9,79, respectiv 9,67, au preferat Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei, profilul economie, iar un adolescent care a terminat Şcoala Gimnazială nr. 1 din oraşul Nucet şi a obţinut media 9,69 a optat să urmeze cursurile Colegiului Naţional „Avram Iancu” din Ştei.
Harghita: 176 de elevi cu medii sub 5 admişi la liceu, în vreme ce un elev cu 6,51 a rămas fără loc
Un număr de 176 de elevi cu medii sub 5, între care trei cu medii sub 3, au fost repartizaţi în colegiile şi liceele din judeţul Harghita, în vreme ce un elev de la şcoala generală „Orban Balazs” din Odorheiu Secuiesc, cu media 6,51, a rămas nerepartizat, din cauză că a trecut prea puţine opţiuni.
Inspectorul şcolar Petru Gârbea de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Harghita a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că 64 de elevi care au susţinut evaluarea naţională au rămas nerepartizaţi, 60 dintre aceştia din judeţ, doi din Braşov, unul din Mureş şi altul din Neamţ.
„Probabil au presupus că, având mediile pe care le au, vor prinde un loc la liceul pe care şi l-au dorit mai mult şi nu au trecut mai multe coduri de licee. Şi atunci, calculatorul ia în ordinea mediilor şi, dacă până la media lor au luat alţii, dinainte, care au optat pentru acelaşi liceu, ei au rămas fără loc”, a spus Gârbea.
Potrivit acestuia, cea mai mică medie la admitere în Harghita a fost de 2,33, obţinută de un elev de la liceul „Vass Kertes” din Gheorgheni, urmată, în ordine crescătoare, de media 2,44 la Şcoala „Nyiro Jozsef” din comuna Satu Mare şi 2,46 la Vărşag.
Media cea mai mare în cazul elevilor nerepartizaţi este de 6,51, obţinută de un elev de la şcoala generală „Orban Balazs” din Odorheiu Secuiesc, care nu a prins loc la liceu, spre deosebire de elevul cu media 2,33, care a fost repartizat de calculator, în urma opţiunilor trecute în fişa de admitere.
„Media lui (a elevului cu 6,51- n.r.) este bunicică, în schimb este un elev cu 2,33 care a fost repartizat. Acesta a ajuns la clasa de electronică-automatizări de la Liceul Tehnologic «Fogarassy Mihaly» din Gheorgheni. Asta înseamnă, de fapt, tehnician operator tehnică de calcul. Dar acesta este sistemul nostru de repartizare, nu există o barieră la ce înseamnă liceul, că evaluarea naţională este doar un mod de a ordona elevii, or, dacă vrem să avem liceu cu adevărat, ar trebui să existe o limită sub care să nu se permită intrarea”, a afirmat Petru Gârbea.
În Harghita, mai sunt doi elevi cu medii sub 3 repartizaţi la licee, unul cu media 2,48 care va învăţa la liceul din Borsec, iar un alt elev, cu media de admitere 2,88, îşi va continua studiile la liceul tehnologic din Ditrău. În total, numărul elevilor cu medii sub 5, repartizaţi însă în colegii şi licee, este de 176.
Reprezentantul ISJ Harghita a afirmat că elevii rămaşi nerepartizaţi nu au de ce să îşi facă griji, fiind destule locuri libere la liceele din judeţ, planul de şcolarizare fiind conceput astfel încât numărul locurilor de la licee să depăşească numărul elevilor din clasa a VIII-a.
„La liceele vocaţionale – artă, muzică, licee teologice şi sportive – avem 55 de locuri libere, iar la licee cu codificare, adică alte categorii decât cele vocaţionale, 286 de locuri, foarte multe, iar la învăţământul profesional tot pe atâtea, adică încă 286 de locuri. Deci, ei îşi pot continua studiile. Că nu acolo unde au visat, se datorează faptului că nu au trecut mai multe opţiuni şi meritului lor – atât media din clasele 5-8, cât şi evaluarea naţională sunt ale lor”, a conchis inspectorul Gârbea.
Cea mai mare medie de admitere la liceu în Harghita este de 9,89, obţinută de un elev de la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc.
La rândul său, inspectorul şcolar Hodgyai Laszlo a afirmat că la admiterea în clasa a IX-a au fost 27 de note de 10 la matematică, la Limba şi literatura română au fost acordate două note maxime, iar la limba maghiară 21 de note de 10.00.
De asemenea, în Harghita sunt şi 13 elevi care au obţinut 10 pe linie în clasele V-VIII.
REPARTIZARE LICEE 2014 EDU.RO Covasna: Cea mai mică medie de admitere la liceu din judeţ, 3,56 la „Apor Peter” din Târgu Secuiesc
Cea mai mică medie de admitere din judeţul Covasna, 3,56, s-a înregistrat la specializarea Mecanică a Liceului Tehnologic „Apor Peter” din Târgu Secuiesc, în timp ce cea mai mare medie a fost de 9,21, la specializarea Matematică-Informatică a Liceului Teoretic „Szekely Miko” din Sfântu Gheorghe.
Potrivit site-ului edu.ro, 961 de absolvenţi de clasa a VIII-a din totalul de 997 înscrişi la admitere au fost repartizaţi în judeţul Covasna, conform uneia dintre opţiunile exprimate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Un număr de 131 de locuri au rămas neocupate, în urma primei etape a repartizării computerizate.