REPER îndeamnă deputații celorlalte partide parlamentare care consideră că Sorin Cîmpeanu nu mai poate rămâne ministru să se alăture acestei inițiative pentru a putea fi depusă și dezbătută de urgență.
Numele moțiunii inițiate de REPER este ”Impostura nu are ce căuta la Educație, ministrul Cîmpeanu trebuie exmatriculat din Guvern”.
„Cifrele din educație din ultimul deceniu sunt dezastruoase: abandonul școlar și analfabetismul funcțional au atins cote nemaiîntâlnite în istoria noastră recentă, universitățile românești s-au prăbușit în clasamentele internaționale, iar fabricile de diplome au explodat inclusiv cu contribuția ministrului Cîmpeanu în primul său mandat.
Acum vrea să-și definitiveze opera prin legiferarea imposturii, bulversarea completă a ierarhiilor și impunerea unei viziuni dezastruoase. Peste toate acestea, Sorin Cîmpeanu dă dovadă de aroganță și jignește intelectuali, universitari și părinți prin declarații lipsite de un minim bun-simț arătând că nu poate conduce o dezbatere autentică despre viitorul învățământului românesc.
Reamintim și că peste 150 din cei mai importanți intelectuali ai României au semnat o scrisoare prin care semnalează gravele probleme și derapaje din proiectele de legi care pot bulversa următoarele generații de elevi și studenți. REPER susține o reformă a învățământului românesc dar nu poate accepta impunerea unei viziuni înguste și retrograde cu impact major asupra copiilor României”, transmite formațiunea politică.
Un număr de 10 deputaţi care au părăsit grupul USR au informat, joi, Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, în privinţa constituirii grupului parlamentar REPER, documentul fiind trimis la Comisia juridică pentru un punct de vedere.
„În baza dispoziţiilor art.13 din cadrul Regulamentului Camerei Deputaţilor, vă aducem la cunoştinţă prin prezenta decizia de constituire în cadrul Camerei Deputaţilor a grupului parlamentar REPER compus din cei 10 deputaţi independenţi semnatari ai prezentei informări ca formă de exercitare a dreptului prevăzut de către dispoziţiile art. 64, alin 3 din Constituţia României. Menţionăm că deputaţii semnatari au fost aleşi în cadrul alegerilor din decembrie 2020 din partea Alianţei Electorale USR PLUS, iar la momentul actual nu sunt membri ai niciunui partid politic”, se precizează în document.