„Domnul Arafat poate se gândeşte că lucrez de 20 de ani în sistemul de urgenţă, că eu lucrez în cutia aceea de tablă, că i-am tratat pe cei 14 sau puteau fi 14 dacă ajungeau, în mod corespunzător, de la Scânteia. Îmi fac meseria în nişte condiţii pe care nimeni nu şi le-ar fi închipuit. Poate nici domnul Arafat, i-am sesizat aceste lucruri de-a lungul timpului. Dar poate domnul Arafat se va alătura acestui proiect medical şi să-l facem împreună. Eu nu am resentimente despre o persoană sau alta, eu vorbesc despre pacienţi şi despre binele lor. Vorbesc despre ceea ce trebuie făcut în acest sistem. Poate vine şi în cutia noastră de tablă să lucreze într-o noapte să vadă ce minuni se pot face cu oamenii dedicaţi meseriei lor. (…) Este mai greu când stai într-un birou al unui minister să vezi ce se întâmplă în lumea reală, iar în momentul în care ai vedea care sunt problemele sistemului, ai vedea pacienţii plimbaţi între spitale, ai vedea că atunci când avem nevoie de servicii, le vrem atunci, acolo, lucrurile ar putea să fie rezolvate mult mai bine”, a spus Ciuhodaru.
El a mai spus că prezent „vrem un segment medical dezvoltat, serviciile de medicină de urgenţă există în continuare”. „Atât timp cât vor fi gratuite, mai numeroase, va fi doar mai bine pentru sănătate”.
Raed Arafat şi-a depus demisia din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii. Creatorul SMURD a decis să plece de la minister în urma atacului dur lansat, luni seară, la adresa sa, de către preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei emisiuni televizate, pe tema Legii Sănătăţii. Premierul Emil Boc a semnat demisia lui Raed Arafat.
Raed Arafat a declarat, în timpul conferinţei de presă de marţi, în care a explicat motivele deciziei de a părăsi Ministerul Sănătăţii, că Tudor Ciuhodaru, proaspăt numit în funcţia de consilier onorific pe probleme de urgenţă, este cel care a ajutat la distrugerea SMURD în Iaşi.