Replica PMP pentru Victor Ponta după ce l-a făcut pe Băsescu „personaj sinistru”

PMP a reacţionat la afirmaţiile lui Victor Ponta referitoare la Traian Băsescu, la 3 ani de la referendumul de demitere a fostului preşedinte, spunând că premierul lansează "atacuri delirante" şi "s-a mutat deja în zona patologicului".
Ionela Marcu
30 iul. 2015, 12:16
Replica PMP pentru Victor Ponta după ce l-a făcut pe Băsescu

„În timpul mandatului preşedintelui Traian Băsescu, Victor Ponta avea scuza că face jocuri politicianiste. De joasă factură, dar jocuri. Acum, când Victor Ponta continuă cu atacurile delirante la adresa „regimului Băsescu”, crezând sincer în ce spune, s-a mutat deja în zona patologicului, în care are urgentă nevoie de asistenţă medicală de specialitate.

Iată ce scrie Victor Ponta pe o reţea de socializare:„ În 2012 a fost ziua în care 7,4 milioane de cetățeni au votat la Referendum ca să își ia țara înapoi de la un personaj politic sinistru – Băsescu, un Regim brutal și detestat la fel ca cel comunist și un Sistem de Propagandă la fel de feroce și puternic atunci că și acum!”

Victor Ponta uită, din nou, că 11 milioane de cetațeni n-au dut curs cererii sale de a vota demiterea preşedintelui Băsescu. Regimul „brutal” Băsescu l-a numit premier pentru că avea majoritate parlamentară, adică a respectat Constituţia.

Regimul Băsescu o fi fost „detestat” de o minoritate de cetăţeni care n-au înţeles că scos România din groapa economică în care o lăsase Tariceanu şi în care vrea s-o lase acum Victor Ponta, dar majoritatea, 11 milioane, a înţeles şi acceptat aceste constrângeri temporare.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, ATAC DUR la Băsescu: Un personaj politic SINISTRU care a condus un regim brutal

În timpul regimului Băsescu, România a aderat la UE, a semnat şi respectat tratatele de aderare, şi-a câştigat încrederea partenerilor săi euroatlantici. Aşa a procedat şi regimul comunist?

Regimul Băsescu a contribuit decisiv la independenţa justiţiei, marea durere a lui Victor Ponta, cel care declara că „avem guvernarea, dar nu avem toată puterea”.

În timpul regimului Băsescu a avut loc condamnarea comunismului, au fost predate la CNSAS 3 milioane de dosare din arhiva securităţii comuniste. Presa a funcţionat fără restricţii, s-au făcut paşi importanţi în direcţia modernizării ţării prin Codurile din Justiţie, Codul Muncii, Legea Educaţiei, s-a încheiat parteneriatul strategic cu America, s-au construit baze militare americane în România, etc.

Sunt acestea catacteristicile unui regim comunist? Despre ce sistem de propagandă „feroce şi puternic” vorbeşte Ponta, se referă la posturile tv care l-au susţinut şi-l susţin şi acum?Adevărul este altul.

Victor Ponta a sperat ca prin plecarea preşedintelui Băsescu va reuşi să reîncalece justiţia, să-şi scape pielea, a sa, a lui Dragnea, a lui Hrebenciuc, a lui Mazăre, a lui Voiculescu şi a majorităţii baronilor PSD care zac acum prin puşcării, sunt trimişi în judecată sau cercetaţi penal. De aici supărarea lui Ponta care spera că „atunci vom prelua controlul politic la DNA”. De la jocuri politice la convingeri personale, intime, distanţa este aceeaşi cu distanţa de la un om sănătos la un om bolnav, care are nevoie de asistenţă medicală.Împrejurarea că acest om bolnav este şi premierul României ne duce în zona securităţii naţionale, problemă ce ar trebui urgent soluţionată de către instituţiile statului, înaintea producerii unor daune ireparabile pentru România”, precizează PMP, într-un comunicat de presă. 

Victor Ponta a scris, miercuri, pe Facebook, un mesaj la trei ani de la referendumul de demitere a fostului preşedinte Traian Băsescu, din 29 iulie 2012, în care lansează un atac dur la adresa fostului şef de stat. Mai mult, Ponta susţine că era de aşteptat ca el și Crin, Liviu Dragnea sau Radu Stroe să plătească „prețul pentru îndrăzneala de atunci.”

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Când să pornești aerul condiționat la mașină ca să fie eficient și să nu consume carburant mult. Puține persoane cunosc acest detaliu
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Noi reguli pentru românii care accesează acest program. Care sunt actele obligatorii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care ar fi fost, de fapt, cauza decesului lui Sorin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo. Totul ar fi pornit de la bacterie luată la piscină
Capital.ro
UNGURII vor banii românilor. Ungaria face o mutare istorică în 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu la București
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!