‘Dialogul politic este benefic, mai ales că va fi o reexaminare. Dar, cumva, deja, dialogul dintre partidele politice s-a cam conturat prin invitația PNL-ului, la care s-a raliat și UDMR și PSD. Eu cred că UNPR nu trebuie să facă altceva decât să vină la acea discuție între partide, care trebuie cumva să vină înainte de discuțiile instituționale din Parlament. Mare lucru nu are ce să se schimbe pe Codul Fiscal, din punctul meu de vedere, Dar, totuși, pentru a avea o încredere a populației față de acest Cod Fiscal sunt necesare date de la Guvern’, a declarat pentru Agerpres Korodi Attila.
CITEŞTE ŞI Ludovic Orban, reacţie la anunţul lui Gabriel Oprea: „Face un PLAGIAT”
În legătură cu reducerea etapizată a TVA, la care a făcut referire președintele UDMR, Kelemen Hunor, deputatul Korodi Attila a precizat că această decizie trebuie luată de Parlament, în funcție de datele furnizate de Guvern.
‘Noi trebuie să vorbim de alternative și președintele UDMR despre asta a vorbit, de alternative și să decidem între alternative depinde de ce date furnizează Guvernul. În principiu, Codul Fiscal votat acum este coerent, este bun, dar dacă Guvernul și PSD-ul — mai exact e vorba de președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, care spunea că și PSD mai dorește să revadă din nou datele problemei — poate să existe și o altă alternativă de etapizare. Dar, în principiu, este clar, avem nevoie de scăderea impozitelor și de relaxare fiscală. Decizia din vară, după părerea mea, era corectă, la momentul respectiv, și, la ora actuală, nu cred că s-a schimbat atât de mult, așa că Guvernul trebuie să ne spună dacă este fezabil sau nu și de acolo să decidă Parlamentul‘, a declarat Korodi Attila.
UNPR vrea să îşi asume rolul de mediator în disputa pe tema Codului Fiscal, care ar urma să fie discutat, în Parlament, în sesiune extraordinară la finalul lunii august. Gabriel Oprea a anunţat, joi, că UNPR cheamă partidele la consultări înainte de dezbaterile din Parlament, arătând că partidul pe care îl conduce este „o punte” între cele trei palate.
PNL a propus partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări pe tema macrostabilităţii economice, echipa desemnată de liberali pentru a demara negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, a anunţat, luni, copreşedintele liberal Alina Gorghiu.