Replici acide la Jocurile Olimpice, după ce o lume întreagă a considerat ”Cina cea de Taină” parodiată la Paris. ”Bătaie de joc”

În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a avut loc un moment foarte controversat, criticat dur de fanii din toată lumea pe rețelele de socializare.
Filip Stan
27 iul. 2024, 15:45
Replici acide la Jocurile Olimpice, după ce o lume întreagă a considerat ”Cina cea de Taină” parodiată la Paris. ”Bătaie de joc”

În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, a avut loc un moment extrem de controversat, criticat aspru de fanii din toată lumea pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa și Celine Dion, spectacol formidabil la Jocurile Olimpice 2024. Artista a cântat după 4 ani, lângă Turnul Eiffel din Paris

Unul dintre momentele artistice difuzate între defilarea bărcilor delegațiilor țărilor pe Sena i-a enervat pe internauți. Aceștia au considerat că „Cina cea de Taină”, celebra pictură murală a lui Leonardo da Vinci, care înfățișa ultima masă a lui Iisus Hristos și a celor 12 Apostoli, a fost parodiată.

DJ-ul local Barbara Butch, cunoscută pentru activismul LGBTQ+, precum și pentru militantismul acceptării persoanelor cu kilograme în plus, purta o aureolă pe cap.

Politicienii români, enervați la culme de scena ireală

Alături de ea, pe scenă au fost mai mulți concurenți ai emisiunii de tip reality, „Drag Race France”, un show bazat pe travesti, realizat pe modelul „RuPaul’s Drag Race”, celebra emisiune americană.

Fanii au reacționat imediat pe rețelele de socializare: „În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, Macron și echipa lui au parodiat Cina cea de Taină cu transsexuali și o femeie grasă cu aureolă”, „Franța și-a bătut joc de Cina cea de Taină cu transsexuali”, „Blasfemie cu adresă la Cina cea de Taină? Poate această ceremonie de deschidere să fie și mai proastă?”.

„Către toți creștinii din întreaga lume care urmăresc ceremonia de deschidere de la Paris și care se simt jigniți de parodierea Cinei celei de Taină, le transmit să știe că nu Franța este inițiatoarea, ci o minoritate a extremei de stânga!”, a spus Marion Marechal, o deputată franceză în Parlamentul European, conform Dailymail.com.

Te-ar putea interesa și LIVE Festivitate de deschidere spectaculoasă a Jocurilor Olimpice, cu 10.500 de sportivi. România este reprezentată de 106 sportivi. Mesajul lui Drăguşin pentru delegaţia ţării noastre

„Bine ați venit în 2024, au recreat Cina cea de Taină cu transsexuali”, „Transsexualii își bat joc de creștinătate”, „O bătaie de joc! Cum poți face așa ceva? Rușine organizatorilor!”, „Simbolism satanic și păgâni! Iisus a fost înlocuit de o femeie obeză, în timp ce apostolii sunt înlocuiți de transsexuali și un copil”, au fost altele dintre comentariile de pe X.

Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, în prezent consilier la Secretariatul de Stat pentru Culte, a reacționat după ce la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a fost „reinterpretată” cu elemente LGBT și woke „Cina cea de taină” din Biblie.

„Fața reală, hidoasă a depravaților posedați ideologic, care nu sunt ei înșiși dacă nu batjocoresc, sfidează și maculează tot ce e curat și sfânt. Abuzatorii bunei-cuviințe și ai bunului-simț abuzează, desigur, inclusiv libertatea și dreptul inalienabil de a te face de râs”, a scris Bănescu pe Facebook.

„Cina cea de Taină reinterpretată în stil LGBT la deschiderea Jocurilor Olimpice din Franța.O bătaie de joc la adresa creștinismului și valorilor civilizației europene. Progresismul stângist cu toate versiunile lui este cangrena care distruge zi de zi spiritul și cultura europei. Victimele suntem noi! Ne mai putem trezi sau e prea târziu?”, a scris pe Facebook deputatul liberal Robert Sighiartău.

„Aseară au debutat Jocurile Olimpice de la Paris. Au debutat însă rușinos! Cu o parodie mizerabilă la adresa identității creștine la nivel universal. „Cina cea de taină” întruchipata de travestiți…Cât de jos se poate duce o minoritate stângistă așa-zis progresistă, anticreștină?

Episodul ăsta mizerabil a reușit, din păcate, să umbrească și momentul, altfel deosebit, al intonării imnului Jocurilor Olimpice de către Orchestra Națională a Franței, condusă de un dirijor român, maestrul Cristian Măcelaru… Păcat, nici Franța nu mai este ce a fost…Și asta o spune Președintele Grupului de prietenie din Senatul României cu Senatul Francez…”, a spus, la rândul său, senatorul PSD Titus Corlățean.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!