„Din România. Mi-au promis un loc de muncă şi o viaţă mai bună. Mi-am plătit biletul de autobuz către Marea Britanie, când am ajuns, lucrurile erau diferite. Am fost obligată să întreţin relaţii sexuale cu mulţi bărbaţi şi adesea am fost bătută. Am fost dusă în multe locuri diferite”, povesteşte Dorina.
Astfel de poveşti, cutremurătoare, se întâlnesc la tot pasul pe străzile Marii Britanii, arată materialul Sky News citat de România TV.
„La început am încercat să rezist. Mă uitam în oglindă şi îmi venea să ţip. Vedeam vănătăi pe care nu le aveam înainte. Până într-o noapte, când totul s-a schimbat, o dată cu unul dintre bărbaţii care au venit. După acea noapte, pur şi simplu am renunţat. Până în punctul în care nu mi-a mai păsat. Pentru că nimic din ce puteam face sau spune, indiferent de lacrimi, indiferent de ţipete, nimic nu schimba situaţia, pentru că îmi era prea frică să fug”, declară Sophie.
Peste 1.000 de victime ale traficului cu fiinţe umane au fost descoperite numai anul trecut. Cu toate acestea, autorităţile de la Londra aleg, de multe ori, să ignore această criză, spun ONG-urile.
„Există un vacuum în eforturile noastre de a combate traficul cu fiinţe umane în Marea Britanie. Iar sistemul care ar trebui să lupte împotriva sclaviei în Marea Britanie este în criză”, declară Cristian Guy, Centrul pentru Justiţie Socială.
Guvernul neagă acuzaţiile. Oficialii dau asigurări că au făcut investiţii importante în profesionişti, pentru a identifica şi salva victimele, dar şi pentru a le ajuta să treacă peste traume şi să aibă o viaţă normală.