„Unii părinți sunt de acord, alții nu. Mereu vor fi discuții. Sper ca Ministerul Educației să nu renunțe la contractul între familie și școală, sunt familii care nu vor să își trimită copiii la școală, care nu vor riscuri. Trebuie să dai posibilitatea familiei să decidă dacă își trimite copilul la școală.
E nevoie de un compromis și de solidaritate. Germania a obligat părinții să își trimită copiii la școală. Nu știu dacă acest cod verde va obliga și la noi și va exclude acest contract. Dacă da, în eventualitatea unor contaminări, colile și directorii ar putea fi dați în judecată de familii și nu ne dorim asta.
Faptul că școala îndeplinește condițiile igienico-sanitare nu înseamnă că se exclude riscul de infectare. Copilul merge cu mijloacele de transport în comun, interacționează în afara școlii. Nu se garantează că copilul va fi protejat”, a spus Iulian Cristache.
Citeşte şi: Klaus Iohannis: Pe 14 septembrie începe noul an şcolar. Şcoala va începe pentru majoritatea elevilor
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, precizând că aceasta înseamnă că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală. Decizia privind modul în care va începe şcoala se descentralizează şi se ia la nivel de judeţ. Iohannis a mai anunţat că este în discuţie un scenariu similar celui din starea de urgenţă, prin care părinţii vor primi un ajutor pentru a putea sta cu copiii acasă, dacă se închid şcolile.
Citeşte şi: Şcoala va începe după trei scenarii: verde, galben şi roşu. Câte localităţi se încadrează în scenariul verde
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, miercuri seară, că, în condiţiile unui scenariu verde, prezenţa elevilor la şcoală este obligatorie. „Atâta timp cât nu există niciun pericol, nu văd de ce nu trebuie să îşi trimită părintele copilul la şcoală”, spune Anisie.