„Din mai mult de 26 de milioane de infectări contabilizate în lume au fost doar câteva de reinfectare, până în prezent puţin relevante. În orice caz le studiem împreună cu laboratoarele din unele ţări„, a precizat oficialul OMS în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Geneva.
Van Kerkhove a spus că, până acum, specialiştii au analizat dacă acei pacienţi infectaţi cu coronavirus, simptomatici şi asimptomatici, au dezvoltat anticorpi după infectare.
„Vedem rezultate foarte încurajatoare în care acest răspuns (imun) durează câteva luni, dar din moment ce suntem în pandemie doar de opt luni, nu putem şti cât va dura„, a spus Van Kerkhove.
Citeste si COVID rămân cu leziuni pulmonare la câteva săptămâni de la externare
În privinţa cazurilor confirmate de reinfecţie, între acestea al unui pacient din Hong Kong care a călătorit în Spania cu puţin timp înainte de a dezvolta coronavirus pentru a doua oară, experţii investighează ce tip de anticorpi s-au format în organismul său după ce s-a îmbolnăvit prima şi a doua oară, a spus experta.
Referitor la măsurile pe care şcolile trebuie să le ia pentru a garanta o reîntoarcere în clase în siguranţă a elevilor, Van Kerkhove a afirmat că „fiecare şcoală trebuie să aibă un plan specific pentru a-i primi pe copiii care prezintă boli respiratorii, febră sau Covid-19, şi pentru a urmări contactele. Important este ca planurile să fie cât mai clare şi să li se comunice bine părinţilor, astfel încât aceştia să ştie ce să facă şi când„, a mai spus Maria Van Kerkhove.