Primul pas în diagnosticarea și tratarea afecțiunii este un control stomatologic, în cadrul căruia medicul dentist va putea confirma sau exclude cauza orală a respirației urât mirositoare.
Atunci când stomatologul nu identifică, însă, o cauză dentară, acesta va trimite pacientul către alt medic specialist, deoarece problema poate fi strâns legată de alte afecțiuni de existența cărora pacientul nu este conștient încă, atenționează doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodonție în cadrul clinicii Orto-Implant Expert.
Există o serie de cauze diferite ale halitozei, variind de la probleme de stomac la dietă și probleme dentare, însă cele mai multe dintre ele pot fi identificate în cavitatea bucală. În acest caz problema trebuie tratată într-un cabinet specializat, deoarece apa de gură sau guma de mestecat nu îndepărtează cauza, ci doar o maschează pentru o perioadă scurtă.
Atunci când nu este identificată o cauză dentară, pacientul este trimis către alt medic specialist, deoarece problema poate fi un indiciu al altor boli.
Cauzele dentare
Cele mai frecvente cauze ale respirației urât mirositoare sunt cele dentare, cum ar fi limba încărcată, însemnând dezvoltarea bacteriilor între papilele gustative, fapt pentru care este necesar ca, odată cu periajul dentar, să periem și limba, pentru îndepărtarea depunerilor.
Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro