Restaurantul de unde zeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii, amendat cu 20.000 de lei

Restaurantul din Satu Mare unde în ultimele două zile peste 90 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au participat la un banchet de aboslvire a clasei a VIII-a, apoi la un botez a fost amendat, sâmbătă, cu 20.000 de lei, a declarat prefectul judeţului, Eugeniu Avram.
Romania TV
15 iun. 2013, 10:12
Restaurantul de unde zeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţii, amendat cu 20.000 de lei

Prefectul de Satu Mare a declarat, sâmbătă,  că restaurantul „Romantic”, unde au avut loc cazurile de toxiinfecţie alimentară, a fost amendată de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) cu 20.000 de lei, pe motiv că vineri seară a organizat o nouă petrecere deşi DSP dispusese suspendarea activităţii.

Prefectul a spus că în urma primelor cazuri de toxiinfecţie, înregistrate începând de joi noapte, DSP a decis suspendarea activităţii restaurantului, însă nu a aplicat sigiliul pe sălile acestuia. El a spus că, în pofida acestei dispoziţii, restaurantul a continuat activitatea, iar vineri seară a organizat o petrecre de botez, într-o altă sală decât cea în care avusese loc banchetul.

„Sâmbătă, după ce au apărut noi probleme, unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei. Activitatea este oprită, iar clădirea sigilată”, a afirmat prefectul, precizând că la restaurantul Romantic au mers în control reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului.

Alte 21 de persoane, între care opt copii, au ajuns la spital, vineri noapte, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la un botez organizat la acelaşi restaurant din Satu Mare unde peste 70 de elevi şi profesori s-au îmbolnăvit cu o zi în urmă, după ce au fost la banchet.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Satu Mare, Constantin Demian, a declarat, sâmbătă dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX, că în cursul nopţii 21 de persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la restaurantul din oraş unde a fost organizat banchetul în urma căruia 70 de elevi şi profesori au făcut toxiinfecţii alimentare.

El a precizat că 8 din cele 21 de persoane sunt copii.

„Au fost aduse cu ambulanţele 21 de persoane, între care opt copii, cu o simptomatologie mai uşoară: dureri abdominale, greţuri, vărsături. S-a propus internarea tuturor pacienţilor, însă mare parte au refuzat spitalizarea. În prezent mai sunt internate şase persoane, trei adulţi şi trei copii, care au fost transferate la Spitalul de Boli Infecţioase”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Satu Mare.

El a mai spus că toate cele 21 de persoane au participat la un botez organizat la acelaşi restaurant, dar într-o altă sală, iar la petrecere au luat parte 80 de persoanePeste 70 de elevi de clasa a VIII-a şi profesori de la o şcoală din Satu Mare au ajuns la spital, în noaptea de joi spre vineri, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la banchetul de absolvire organizat la un restaurant din oraş.

Pacienţii au fost externaţi pe parcursul zilei de vineri, ultimele 25 de persoane plecând acasă vineri după-amiază.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, declara că simptomele de toxiinfecţie alimentară au apărut la aproximativ o oră după ce elevii şi profesorii au mâncat aperitivul de la restaurant.

Vineri, reprezentanţii DSP anunţau că au recoltat probe din alimentele servite la banchet, pentru analize, şi că au ridicat materia primă găsită în local.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
Cod Rutier 2024. NU mai treci de RAR. Rămâi fără plăcuțe de înmatriculare pe loc
Playtech.ro
Soția lui Ianis Hagi, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Se dau GRATIS 40.000 de euro de la Guvern! Vești bune pentru români!
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Rețetă delicioasă și rapidă. Creveți cu usturoi, ușor de pregătit
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Cum a apărut Gabriela Cristea pe plajă, la Mamaia. Criticată de fani după o postare a lui Tavi Clonda, vedetei TV nu-i pasă
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cât plătesc turiștii pentru a mânca la o autoservire din Mamaia?
Capital.ro
Permis de conducere anulat. Șoferii nu-l mai primesc automat înapoi. Te lasă pieton pe viață
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Cele mai violente revolte din Regatul Unit în ultimii zece ani continuă
MediaFlux
ÎNCEPE RĂZBOIUL! Atacurile vor fi LANSATE în 24 DE ORE
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?