Restricții de circulație în centrul Capitalei. Peste 10 mii de alergători participă la ediția din acest an a Semimaratonului București. Cursa de 10 km are loc duminică – fotolii rulante (persoane cu dizabilităţi), precum și cursa de 21 km şi ştafeta cursei de 10 km. Mai multe artere din centrul Capitalei au fost blocate. Oamenii legii recomandă șoferilor să meargă pe rute alternative sau să folosească metroul.
Restricții de circulație în centrul Capitalei. Sunt afectate de acest eveniment Calea Victoriei, bulevardele Unirii, Decebal, Basarabia, porțiuni din Șoseaua Kiseleff. Din cauza restricțiilor 38 de linii de transport public au traseele modificate.
Restricții de circulație în centrul Capitalei. Rutele închise duminică:
Arterele de circulație vor fi redeschise traficului rutier secvențial, în funcție de poziția ultimului alergător care se încadrează în timpul regulamentar al competiției. Hărțile traseelor competiției pot fi accesate pe www.bucuresti21km.ro.
Pietonii trebuie să circule doar pe trotuare și să traverseze numai pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului sau după ce s-au asigurat că intenția lor de a traversa a fost observată și de șoferi.
Rute ocolitoare recomandate de poliție:
Ce este Semimaratonul București
Semimaratonul și Maratonul București revin la datele tradiționale, după ce în 2021 au fost mutate în toamnă, din cauza contextului de sănătate. Bucharest RUNNING CLUB anunță că OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON se va desfășura pe 7-8 mai și Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON pe 8-9 octombrie 2022.
„Într-un an turbulent, cu multe suișuri și coborâșuri, Bucharest RUNNING CLUB demonstrează încă o dată că poate să organizeze două evenimente de alergare la cele mai înalte standarde de siguranță. Scopul nostru este să ne vedem cu entuziasm și motivare la linia de start pe 8 mai și 9 octombrie și să cucerim împreună străzile Bucureștiului”, declară Valeria Răcilă van Groningen, președinta Bucharest RUNNING CLUB.
Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găduiesc anual astfel de competiții.
Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și World Athletics (Federația Internațională de Atletism). BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în România – www.voluntarinsport.ro.