Restricţii dure de Sărbătorile de iarnă. Magazinele neesenţiale, închise până pe 10 ianuarie în Cehia

Numărul în creştere a infecţiilor cu noul coronavirus, precum şi a spitalizărilor, a determinat autorităţile din Republica Cehă să ia decizia închiderii magazinelor neesenţiale, a anumitor servicii şi a traseelor de telescaun.
Filip Stan
23 dec. 2020, 20:24
Restricţii dure de Sărbătorile de iarnă. Magazinele neesenţiale, închise până pe 10 ianuarie în Cehia

Restricţii dure de Sărbătorile de iarnă. Republica Cehă va închide magazinele neesenţiale, anumite servicii şi traseele de telescaun urmând să impună restricţii de circulaţie mai dure începând de duminică în încercarea de a ţine sub control o nouă creştere a infecţiilor cu COVID-19 şi a numărului spitalizărilor, a precizat miercuri ministrul Sănătăţii, Jan Blatny, potrivit Reuters.

Guvernul a aprobat trecerea la cel mai ridicat nivel de alertă, a spus Blatny, măsură care presupune impunerea unui lockdown în această ţară cu 10,7 milioane de locuitori pe perioada sărbătorilor şi anularea festivităţilor de Anul Nou.

Magazinele din Marea Britanie au început să raționalizeze produse alimentare şi de igienă personală

Numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut în decembrie, bilanţul zilnic ajungând marţi la peste 10.000 de cazuri pentru prima dată după 6 noiembrie.

În acest ritm, a precizat Ministerul Sănătăţii, spitalizările s-ar putea apropia de un total de 7.000 până la finalul anului – de la nivelul curent de 4.782 – apropiindu-se din nou de vârful de peste 8.000 atins în noiembrie, când această ţară s-a confruntat cu cea mai mare rată de infectare şi de mortalitate din Europa.

Riscul de deces în urma acestei afecţiuni a crescut de 15 ori de la începutul lui octombrie, până la un total de 10.664.

Noua serie de restricţii vine după ce guvernul a relaxat măsurile de precauţie la începutul lunii, când numărul cazurilor scăzuse în cea mai mare parte.

Restricţii dure de Sărbătorile de iarnă, sunt afectate şi saloanele de coafură

Cehia a închis din nou barurile şi restaurantele săptămâna trecută, iar noile restricţii vor afecta magazinele şi servicii precum saloanele de coafură. Magazinele care vând produse considerate esenţiale vor rămâne deschise, deşi supermarketurile vor avea permisiunea de a vinde doar produse esenţiale. Restul mărfurilor pot fi comandate online.

O interdicţie de circulaţie pe timp de noapte va fi impusă începând cu ora 21:00, iar reuniunile publice vor fi limitate la două persoane din afara familiei. Serviciile religioase vor fi permise cu un public de până la 10% din capacitatea locurilor. Traseele de telescaun se vor închide.

Doar elevii din clasa întâi şi a doua vor reveni la cursuri după vacanţa de Crăciun, în timp ce restul copiilor vor trece la învăţământul la distanţă.

Blatny a precizat că guvernul se va reuni în ianuarie pentru a reanaliza măsurile, preconizate să rămână în vigoare până pe 10 ianuarie

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Scene de groază la Paris, chiar înainte de Jocurile Olimpice! O turistă de 25 de ani a fost agresată sexual de cinci indivizi. Ce măsuri au luat autoritățile
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
'Era un psihopat!'- Bunica Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Jazz in the Park ajunge la a 12-a ediție: 30 august – 1 septembrie la Cluj-Napoca
MediaFlux
SENIORII care se pot PENSIONA cu 10 ANI mai DEVREME
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!