Restricţii în Europa pentru a opri noua tulpină de coronavirus. CE introduce „roşu închis” pentru zonele de risc

Conducerile tot mai multor ţări din Europa autorităţile caută soluţii pentru a limita răspândirea noilor tulpini de coronavirus, care s-a dovedit a fi mult mai contagioase. Şi în timp ce Marea Britanie, Franţa, Olanda, Suedia, Germania, ţări în care a fost depistată prezenţa tulpinii noi de coronavirus, caută soluţii pentru a limita răspândirea ei, autorităţile din România anunţă relaxarea măsurilor anti-COVID-19.
Alina Andrei
25 ian. 2021, 18:16
Restricţii în Europa pentru a opri noua tulpină de coronavirus. CE introduce
Restricţii în Europa pentru a opri noua tulpină de coronavirus. CE introduce "roşu închis" pentru zonele de risc. România relaxează restricţiile

Comisia Europeană a recomandat luni tuturor statelor membre ale UE să aplice controale mai stricte la frontiere şi să ceară celor care intră din terţe ţări să prezinte un test negativ la coronavirus efectuat prin metoda PCR cu maximum 72 de ore înainte în încercarea de a limita transmiterea în interiorul UE a noilor tulpini de coronavirus.

„Este nevoie de reducerea urgentă a riscului de infectări legate de călătorii, pentru a reduce încărcarea sistemelor sanitare suprasolicitate”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, citat de Agerpres.

Pe lângă testul negativ de COVID-9, Comisia Europeană recomandă carantinare obligatorie de maximum două săptămâni şi obligativitatea completării unor formulare cu informaţii despre deplasările şi contactele celor care călătoresc.

De asemenea, Comisia Europeană a propus introducerea unei noi categorii de zone cu risc epidemiologic, „roşu închis”, unde să se aplice restricţii mai severe anti-COVID. Încadrarea în această categorie s-ar face dacă rata de infectare cu coronavirus în ultimele 14 zile depăşeşte 500 la 100.000 de locuitori, constatată deja în unele regiuni din Franţa şi Portugalia.

 

LOCKDOWN în Europa. Teste PCR la intrare în Franţa, restricţii prelungite în Marea Britanie

Franţa se pregăteşte să reintre în carantină naţională. De duminică, persoanele care călătoresc în Franța sunt obligate să prezinte un test PCR negativ efectuat de cel mult 72 de ore.

Olanda a impus interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii. Cetăţenii olandezi pot ieşi din casă între orele 21.00 şi 04.30 doar pentru urgenţe medicale, serviciu în domenii considerate esenţiale sau cu animale de companie.

Începând cu data de 23 ianuarie 2021, pe lângă testul molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care sosesc în Regatul Țărilor de Jos din zonele de risc (inclusiv România) pe cale maritimă sau aeriană, trebuie să prezinte și un test rapid (antigen sau LAMP – amplificare izotermă mediată prin buclă) efectuat cu maximum 4 ore înainte de plecare/îmbarcare. Măsura se aplică inclusiv pasagerilor aflați în tranzit.

De asemenea, la acest moment, la sosirea în Regatul Țărilor de Jos, persoanelor care se deplasează din state încadrate în zona roșie sau portocalie (România este inclusă în zona portocalie) li se recomandă ferm autoizolarea pentru o perioadă de 10 zile din momentul intrării pe teritoriul acestui stat.

În Austria, şcolile, muzeele, sălile de sport, cinematografele şi magazinele neesenţiale sunt închise, iar locuitorii sunt îndemnaţi să-şi limiteze cât mai mult contactele în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului.

Austriecii au înlocuit luni măştile faciale de pânză cu măştile de protecţie de tip FFP2, devenite de acum obligatorii pentru cei cu vârste de peste 14 ani în mijloacele de transport, magazine, locurile de prestare a serviciilor şi cabinetele medicale, relatează France Presse.

Citeşte şi: Măştile de protecţie FFP2, obligatorii în magazine şi transportul în comun din Austria

Şi Germania a închis şcolile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi centrele culturale, în cadrul unui lockdown care a fost înăsprit treptat de la începutul lunii noiembrie.

Restricţiile urmau să expire la finalul lunii ianuarie, dar au fost extinse cu două săptămâni. În plus, oamenilor li se cere să poarte măştile de tip FFP2.

De asemenea, angajatorii trebuie să le permită salariaţilor să lucreze de acasă acolo unde specificul activităţii face posibil acest lucru. Noile reguli sunt în vigoare până la 15 martie.

De asemenea, cetăţenii care vin în Germania din ţări considerate cu “incidenţă ridicată” precum Egipt, Emiratele Arabe Unite, Israel, Lituania, Portugalia, Republica Cehă, Spania şi Statele Unite pot intra în ţară doar dacă prezintă un test PCR negativ, realizat cu maximum 48 de ore înainte de zbor. Totodată, sunt obligaţi să-şi facă un al doilea test PCR începând din a cincea zi de carantină.

 

Israelul INTERZICE zborurile internaționale pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Israelienii vor să evite ca noile tulpini să ajungă în țară. Interdicția va intra în vigoare de luni la 22:00 și va dura până la sfârșitul lunii ianuarie, se arată într-o declarație a cabinetului Netanyahu.

Pe de altă parte, guvernul Netanyahu a decis extinderea campaniei de vaccinare şi pentru adolescenţii cu vârste între 16 şi 18 ani, “pentru a permite revenirea lor rapidă la şcoală şi participarea în condiţii normale la examene”.

Şi în timp ce multe ţări sunt în alertă şi pregătesc restricţii mai dure pentru a limita răspândirea COVID-19

DailyBusiness
Marcel Ciolacu aruncă bomba înainte de alegeri: „Nu e o certitudine că voi intra în turul 2!”
Spynews
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Bzi.ro
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament
Fanatik.ro
Cum trebuie să așezi antenele routerului Wi-Fi ca să ai un semnal bun la internet. Greșeala pe care multe persoane o fac
Capital.ro
Doliu la Casa Regală! Regina Camilla are inima frântă. Palatul Buckingham a făcut anunțul trist
Playtech.ro
Soția lui Emil Boc, apariție de senzație. A făcut furori pe podiumul de modă. Cum arată Oana și cu ce se ocupă
DailyBusiness
Marcel Ciolacu anunță data oficială a aderării la Schengen
Adevarul
Destrămarea URSS, KGB și relația cu NATO în anii ‘90. Fostul șef al diplomației ruse dezvăluie adevărul din culise
wowbiz.ro
IMAGINI CUTREMURĂTOARE de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Lacrimi de jale și piese interpretate de adolescentă au răsunat în curtea cimitirului, înainte ca sicriul să fie coborât în groapă
Spynews
Carmen Grebenișan a recunoscut că a fost înșelată de fostul soț, Alex Militaru. Motivul pentru care a încercat să își salveze căsnicia după infidelitate
Spynews
Elwira Petre le-a pregătit o surpriză de proporții fetițelor ei! Soția lui Mihai Petre le-a pregătit un cadou pe care l-a ținut în casă 16 ani: ”Mi s-a părut superbă” | FOTO
Evz.ro
⁠Carmen Grebenișan, fără ascunzișuri. Cum arată vedeta în costum de baie
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
kanald.ro
Carambol cu 16 mașini pe o stradă din Alba Iulia. Traficul în zonă a fost restricționat
Cancan.ro
Cine este Corina Bode, soția lui Honorius Prigoană. Cu ce se ocupa tânăra înainte să-l cunoască
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. Lumea e în lacrimi: Pierderea pe care o simțim este incomensurabilă
StirileBZI
Meteorologii Accuweather anunță ninsori viscolite! Pe ce dată se întâmplă
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
stirilekanald.ro
Imagini șocante cu părinții Andreei Cuciuc, din timpul slujbei de înmormântare! Artistul, cu mâinile pe sicriul fiicei sale, abia se mai ține pe picioare
substantial.ro
Narges Mohammadi, Laureata Premiului Nobel pentru Pace, supusă unei operații de urgență în închisoarea din Iran
MediaFlux
PUTIN a APROBAT NOUA DOCTRINĂ MILITARĂ! PREGĂTIRI de al TREILEA RĂZBOI MONDIAL?
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine beneficiază de indemnizație la pensie de 50%