Asociaţia Investitorilor de Real Estate din România (AREI – Association of Real Estate Investors) a anunţat că centrele comerciale operate de membrii săi impun măsuri de siguranţă în conformitate cu deciziile autorităţilor şi dă asigurări că mall-urile operate de membrii AREI sunt pregătite pentru a evita supraaglomerarea în perioada sărbătorilor de iarnă.
„Asociaţia Investitorilor de Real Estate din România (AREI – Association of Real Estate Investors) întăreşte şi sprijină ideea de a considera centrele comerciale un spaţiu controlat şi sigur din punctul de vedere al limitării şi reducerii riscului de transmitere a COVID-19.
AREI subliniază faptul că centrele comerciale operate de membrii săi impun măsuri de siguranţă în conformitate cu deciziile autorităţilor, iar investiţiile continue în implementarea şi îmbunătăţirea distanţării şi protejării sănătăţii demonstrează existenţa unui grad ridicat de conformare la cerinţele de distanţare şi dezinfectare”, precizează asociaţia.
Centrele comerciale au instalat soluţii de protecţie şi dezinfectare a zonelor predispuse atingerii şi traficului, dispensere cu dezinfectant şi benzi autocolante nanosept pe suprafeţele frecvent atinse, cât şi echipamente de protecţie şi sisteme de monitorizare a temperaturii.
„Totodată, asigurăm publicul şi autorităţile că centrele comerciale şi mall-urile operate de membrii AREI sunt pregătite pentru a evita supraaglomerarea în perioada de Black Friday şi a sărbătorilor de iarnă.
În mod concret, acestea sunt pregătite să controleze şi să reducă, dacă se va impune, aglomeraţia în zonele în care numărul de vizitatori depăşeşte limita de siguranţă, prin restricţionarea temporară a accesului în mall.
În acelaşi timp, anul acesta centrele comerciale împreună cu comercianţii au dat startul promoţiilor şi campaniilor sezonului de cumpărături de iarnă, în mod anticipat, tocmai pentru a evita perioadele aglomerate şi cumpărăturile de ultim moment, aşa cum eram obişnuiţi până anul trecut.
Cumpărăturile realizate din timp le vor permite clienţilor să se simtă mult mai în siguranţă, respectarea distanţei sociale fiind un factor extrem de important”, mai arată asociaţia.
Citeşte şi Medicii români cer închiderea mall-urilor şi supravegherea strictă a clienţilor
AREI susţine faptul că centrele comerciale membre ale asociaţiei au implementat măsuri extinse de sănătate şi de siguranţă pentru a asigura securitatea sanitară a clienţilor şi personalului.
Asociaţia Investitorilor în Real Estate (AREI – Association of Real Estate Investors) este cea mai importantă organizaţie de acest fel din domeniul imobiliar din România, care aduce laolaltă cei mai semnificativi investitori, activi atât pe segmentul de birouri, cât şi pe cele de clădiri rezidenţiale, spaţii comerciale şi logistice.
AREI reuneşte 23 de companii, între care AFI Europe România, Argo Capital Property, Bluehouse Capital, CA Immo Real Estate Management, Ceetrus România, Cordia România, CTP Invest, Estoria City, Forte Partners, Globalworth, GranVia România, Hercesa Imobiliara, Immofinanz România, Lion’s Head Investments, NEPI Rockcastle, Portico Investments România, Portland Trust, Professional Immo Partners, P3 Logistic Parks, Sonae Sierra România.
Europa se pregăteşte pentru primul Crăciun pe timp de pandemie. Se vor lua ce vizează reuniunile de familie, recomandări ce privesc evitarea îmbrăţişărilor şi o rugăminte politicoasă adresată lui Moş Nicolae de ”a păstra distanţa”, informează Reuters.
Guvernele diferitelor state de pe continentul european, unde a fost înregistrat un sfert din numărul cazurilor de infectare şi de decese raportate la nivel global, încearcă să adapteze restricţiile vizând viaţa publică astfel încât să permită familiilor să sărbătorească Crăciunul fără riscul unei transmiteri masive a virusului.
Cele mai multe ţări europene îşi vor dezvălui planurile pentru Crăciun săptămâna aceasta, iar liniile directoare vor fi similare: adunări de familie restrânse şi festivităţi tradiţionale – precum târgurile de Crăciun din Germania şi Parada Magilor din Spania – anulate pe scară largă.
În Belgia, una dinte ţările cele mai grav afectate din Europa, prim-ministrul Alexander De Croo şi-a exprimat îngrijorările legate de cel de-al treilea val de infectări chiar în momentul în care al doilea val al pandemiei a intrat recent în faza de platou.
”Fie evităm un al treilea val de Crăciun, fie vom avea un al treilea val de Crăciun”, a spus duminică De Croo, care intenţionează să îşi petreacă sărbătorilor doar alături de soţia lui şi de cei doi copii ai lor. În spiritul mesajului premierului său, guvernul belgian a dat publicităţii o scrisoare către Moş Nicolae, a cărui vizită pe 6 decembrie este o atracţie festivă naţională, în care l-a îndemnat pe acest personaj legendar ”să păstreze distanţa, să se spele frecvent pe mâini şi să poarte mască atunci când este cazul”.
Petrecerile mari, sărutările şi îmbrăţişările nu vor mai fi posibile
În Italia, care a înregistrat cel mai grav bilanţ din Europa după Marea Britanie, prim-ministrul Giuseppe Conte a avertizat săptămâna trecută: ”Va trebui să petrecem sărbătorile într-un mod mai sobru. Petrecerile mari, sărutările şi îmbrăţişările nu vor mai fi posibile”.
Parizienii nu vor mai merge la patinoar şi la târgurile de Crăciun anul acesta, iar Moscova a anulat festivităţile cu public numeros, încurajând în schimb oamenii să facă o plimbare şi să admire luminile şi decoraţiunile din oraş. Puşi în faţa acestor restricţii, europenii devin inovatori.
Târg de Crăciun drive-through
Proprietarul unui han din landul german Bavaria a inaugurat un târg de Crăciun drive-through, iar în Olanda copiii se bucură de întâlnirea cu Moş Nicolae respectând distanţarea socială într-un drive-in. Cancelarul german Angela Merkel a spus că familiile germane ar trebui să aibă posibilitatea de a petrece Crăciunul împreună, ”poate cu măsuri de protecţie”.
Posibilitatea efectuării unor controale a provocat un dezacord în interiorul Uniunii Creştin Democrate, partidul din care provine cancelarul Angela Merkel.
Friedrich Merz, un candidat la poziţia de lider al partidului la alegerile de anul viitor, a declarat pentru cotidianul Tagesspiegel: ”Nu este treaba statului cum îmi sărbătoresc eu şi familia mea Crăciunul”. În Londra, guvernul a anunţat că va decide alături de Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord o relaxare a restricţiilor în perioada Crăciunului pentru a permite familiilor să se reunească, în ciuda avertismentelor unui consilier ştiinţific care susţine că întâlnirile cu prilejul Crăciunului presupun riscuri substanţiale.
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a rezumat echilibristica pe care trebuie să o facă un guvern în această perioadă: ”Avem două dorinţe: să fim alături şi să-i îmbrăţişăm pe cei pe care îi iubim cel mai mult, precum şi obligaţia de a-i proteja. Pentru că fără nicio urmă de îndoială, cea mai mare dorinţă a noastră este de a putea trăi şi a petrece multe alte Crăciunuri în compania celor iubiţi”, potrivit Agerpres.