Restricţiile din Marea Britanie ar urma să fie eliminate în cadrul unui experiment. Studiul vizează 40.000 de persoane şi va începe pe 9 mai.
Guvernul de la Londra va înlocui carantina cu testele zilnice. Astfel, britanicii ar putea scăpa de autoizolare, cu toate că au intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus, notează Alephnews.
Fiecare persoană care ştie că a intrat în contact cu o persoană depistată cu COVID-19 va primi din partea Guvernului teste rapide pe care să le facă în fiecare dimineaţă timp de şapte zile. Dacă va primi un rezultat negativ în aproape 30 de minute, atunci îşi va putea continua viaţa şi va scăpa de carantina de 10 zile.
Citeşte şi: Noi cazuri de tromboză în Marea Britanie, după administrarea vaccinului AstraZeneca
Marea Britanie vrea să scape de pandemie şi se pregăteşte să renunţe la cele mai multe dintre restricţii pe 21 iunie. Până atunci, va desfăşura un studiu programat să înceapă pe 9 mai.
La cercetare vor participa aproape 40.000 de persoane care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19.
Citeşte şi: Studiu britanic: O singură doză de Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini SARS-CoV-2
Tot mai multe ţări din Europa încep să renunţe la restricţii. OMS nu vede cu ochi buni relaxarea ţărilor europene şi avertizează că există riscul ca unele măsuri de restricţie să revină.
Portugalia iese din starea de urgență și redeschide traficul la frontiera cu Spania.
Barurile din Olanda s-au redeschis după 6 luni de restricții, în timp ce Italia a reluat cursurile și a permis funcționarea teraselor în zonele cu risc galben și portocaliu.
Belgia va permite magazinelor să deschidă de luni fără programare, dar și reuniunile de 10 persoane în aer liber. Barurile se vor deschide în Belgia doar în 8 mai.
Spania iese din starea de urgenţă din 9 mai, iar Franța anunţă planul de relaxare în patru etape. Săptămâna viitoare se deschid liceele, muzeele, teatrele, dar nu și sălile de concerte, iar terasele de la Paris se vor redeschide în 19 mai.
Deşi a scăzut numărul de infectări cu COVID, iar ritmul de vaccinare este unul alert, Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu este de acord cu relaxarea măsurilor de restricţii din Europa.