RESTRUCTURĂRI în administraţie. Dragnea anunţă că Executivul va lua o decizie în două săptămâni

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că în maximum două săptămâni Guvernul va decide asupra restructurărilor de personal şi reducerii cheltuielilor la nivelul administraţiei centrale, inclusiv a ministerelor, dar şi eliminarea posturilor vacante, informează Mediafax.
Iulian Tudor
01 apr. 2013, 12:44
RESTRUCTURĂRI în administraţie. Dragnea anunţă că Executivul va lua o decizie în două săptămâni

Dragnea a declarat că la nivelul administraţiei locale va fi scoasă regula angajării bugetarilor după sistemul la şapte persoane plecate din sistem o persoană angajată, însă vor fi eliminate şi posturile vacante care sunt bugetate la nivelul administraţiei locale.

„În ceea ce priveşte administraţia centrală, cred că într-o săptămână, două, o să finalizăm analiza şi o să avem pe masă reduceri ale cheltuielilor de personal şi ale celor cu bunuri şi servicii. Tot sistemul va fi restructurat în aşa fel încât după această restructurare pe administraţia locală să nu fie angajări în plus – pentru că există această posibilitate -, iar pe administraţia centrală cheltuielile de personal să fie mai mici, şi aici toate posturile vacante în principiu vor fi anulate”, a declarat Dragnea, menţionând că media reducerilor vor fi de 10-15%.

Vicepremierul a susţinut că în maximum două săptămâni va fi luată o decizie şi în ceea ce priveşte restructurările la nivelul tuturor ministerelor prin care să fie operată o reducere a cheltuielilor de personal.

De asemenea, el a menţionat că anul acesta va continua un „proces de reaşezare a funcţiei publice”, urmând să fie introdusă şi pentru personalul contractual regula ca maximum 12% din toate funcţiile să fie de conducere.

Dragnea a mai susţinut că în două săptămâni ar urma să fie operată o nouă restructurare în ministerul pe care îl conduce, în urma căreia se va ajunge la o nouă reducere a cheltuielilor de personal.

Totodată, vicepremierul a susţinut că urmează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă în cazul Inspectoratului de Stat în Construcţii, unde „nu e în regulă” faptul că la nivelul instituţiei se regăseşte personal contractual în zona de control, în loc să aibă statut de funcţionar public.

„La ICS este o situaţie anormală, pentru că aproape jumătate din cei care lucrează la nivel judeţean şi regional sunt detaşaţi de la firme private, şi practic pot verifica chiar lucrări sau contrucţii pe care le execută firmele private de la care sunt detaşaţi. Situaţia trebuie să înceteze, şi dacă avem toate avizele până miercuri, intrăm cu această modificare, dacă nu săptămâna viitoare cel mai târziu”, a mai declarat Dragnea.

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Luni, cea mai fierbinte zi înregistrată vreodată pe Pământ
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!