O rețetă de ardei umpluți de post, după cea a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop, e încercată în ultima perioadă de tot mai mulți credincioși.
Ardei umpluți de post. Iată de ce ingrediente ai nevoie
- 5 ardei grași, roșii
- 1 ardei verde
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 5-6 ciuperci champignon
- 100g orez
- 2 roșii
- 350ml suc de roșii
- 1 linguriță boia dulce
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 6 linguri de ulei
- piper
- sare
Citește și Ce conține condimentul vegeta Secretul Gustului de găină de la Maggi. E folosit de sute de mii de români
Mod de preparare:
- Pentru început, primul pas e să speli bine ardeii grași și cu atenție îndepărtează cotorul, păstrând partea superioară pentru a forma un capac. Curăță interiorul de semințe.
- Mai apoi curăță și spală celelalte legume. Tocă ceapa mărunt, iar ardeiul și ciupercile în cubulețe mici. Morcovul se rade pe răzătoarea mică.
- Într-o oală, adaugă uleiul împreună cu ceapa și călește până devine opacă. Adaugă apoi morcovul și ardeiul, și călește încă un minut, apoi adaugă ciupercile, boiaua de ardei și un praf de sare. Lasă legumele să fiarbă în propriul lor suc timp de un minut.
- Taie roșiile cubulețe și pune-le peste legume, odată cu orezul. Poți condimenta cu sare și piper după gust. Călește totul împreună până când orezul absoarbe lichidul lăsat de legume, apoi stinge focul.
- Verdeața trebuie tocată mărunt, iar apoi pune deoparte aproximativ ¼ din compoziție și adaugă restul peste orez. Amestecă bine.
- Umple ardeii cu amestecul obținut, fără a-i umple prea tare, deoarece orezul va continua să se umfle în timpul coacerii. Pune peste fiecare ardei capacul corespunzător (sau felii de roșii pot fi folosite în loc de capac).
- Într-o oală mai întaltă, pune ardeii și adaugă sosul de roșii și, bineînțeles, suficientă apă care să-i acopere. Apoi, condimentează cu puțină sare și dă totul la cuptor până când orezul și ardeii sunt bine fierți. Când sunt gata, adaugă verdeața rămasă.
Poftă bună!
Citește și Rețetă deosebită de icre de post! Paula Seling gătește acest preparat an de an, în Postul Paștelui. ”Ușor de făcut și gustoasă”