Majoritatea gospodinelor s-au apucat deja de pregătit murăturile pentru iarnă, iar printre acestea regăsim castraveți în saramură, gogoșari în oțet, conopidă și altele. Dacă îți propui să pregătești castraveți în saramură, am pentru tine o rețetă de vis, care te va face să te lingi pe degete când îi vei gusta.
Castraveții trec printr-un proces de fermentație naturală datorită unei combinații ideale de sare, apă și mirodenii. Această procedură le conferă o savoare acrișoară și o textură crocantă, devenind perfecți pentru a asorta numeroase feluri de mâncare. De asemenea, aceștia pot fi serviți și ca gustare, fiind extrem de sănătoși. Indiferent de felul în care alegi să îi consumi, castraveții murați în saramură aduc un plus de gust și de savoare fiecărei mese.
„Castraveți proaspeți din grădină în saramură, o delicatesă pe care nimeni nu vrea să o rateze la primii castraveți crescuți în propria grădină. Se prepară simplu și nu aveți nevoie decât de castraveți proaspeți, spălați și curățați de ace și floricica din vârf. Un fir de mărar cu floare pentru un miros special și apă de sare dacă aveți posibilitatea, dacă nu, o lingură de sare grunjoasă pe 1 litru de apă. Punem castraveții în borcan, adăugăm firul de mărar cu tot cu floare și o lingură de apă de sare. După gust ar trebui să fie puțin mai sărat ca atunci când adăugăm sare la mâncare. Dacă nu aveți apă de sare, o lingură de sare grunjoasă, dizolvată într-un litru de apă și punem peste castraveți. Lăsați 5 zile sau până când castraveții capătă o culoare spre maro, nu verde.”, spun cei de la Agromedic.
Acest aliment conține bacterii benefice care sprijină sănătate intestinelor, ajută la menținerea unui echilibru sănătos al florei intestinale, îmbunătățind digestia și sistemul imunitar.