Rețeta care te va face să te lingi pe degete! Cum să faci o plăcintă cu cireșe și migdale de nota 10

Dacă îți dorești să te răsfeți cu un desert absolut fabulor, îți recomandăm să încerci această rețetă de plăcintă cu cireșe și migdale. Este super gustoasă și se face în doar câțiva pași.
Alina Costache
25 iul. 2024, 15:13
Rețeta care te va face să te lingi pe degete! Cum să faci o plăcintă cu cireșe și migdale de nota 10
Rețeta care te va face să te lingi pe degete! Cum să faci o plăcintă cu cireșe și migdale de nota 10

Bucătăresele sunt întotdeauna în căutarea unor rețete noi care să aducă bucurie și să fie apreciate de toți membrii familiei. În acest context, o alegere excelentă ar fi plăcinta cu cireșe și migdale. Această rețetă nu doar că este extrem de gustoasă, dar este și versatilă, potrivită pentru a fi preparată cu diverse fructe. De exemplu, dacă doriți să experimentați un gust mai proaspăt și revigorant, puteți înlocui cireșele cu piersici. Astfel, plăcinta va avea o notă distinctă și va fi la fel de delicioasă, satisfăcând gusturile diverse ale celor dragi.

„Aceasta este una dintre plăcintele mele preferate”, spune Ruby Bhogal, finalistă Bake Off 2018.

„Nu doar pentru că este stupid de delicioasă caldă sau rece, ci și pentru că este destul de simplă. Există o mulțime de pași în această rețetă pe care îi puteți face înainte și păstrați la rece până în ziua în care vă apucați de copt. Am dublat cantitățile pentru aluat pentru că este atât de simplu și se congela bine” a spus experta. Dacă nu vă plac cireșele, Ruby spune că le puteți „înlocui cu un alt fruct tare cu sâmburi”. Prunele ar fi delicioase, sau chiar nectarine necoapte.

Citește și: Ilinca Vandici, reacție suprinzătoare la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Trebuie să lărgească puțin fusta, că-i iese burta”

Această rețetă simplă de plăcintă cu cireșe și migdale va deveni rapid una dintre favoritele familiei tale. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a face șase porții.

Ingrediente

  • 250 g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 linguriță extract de migdale
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 ouă medii
  • 200 g făină simplă, cernută
  • 200 g migdale măcinate
  • 1 ou bătut, pentru pensulare înainte de coacere

Pentru umplutura de cireșe:

  • 1 kg de cireșe proaspete, curățate de sâmburi (se pot folosi și cireșe din conservă sau congelate)
  • 150 g zahăr pudr
  • 30 ml suc proaspăt stors de lămâie
  • ½ linguriță extract de migdale
  • 120 ml apă
  • 35 g făină de porumb, cernută
  • formă de tartă de 23 cm/9 inci, unsă cu unt

Mod de preparare

„1. Să începem cu patiseria, astfel încât acest produs să poată ajunge în frigider pentru a se răci înainte de a face orice altceva. Într-un mixer vertical sau într-un bol mare, adăugați untul, pasta de vanilie, extractul de migdale și zahărul. Se amestecă bine până devine ușor și pufos. Adăugați ouăle și amestecați până la încorporarea completă. Acest lucru poate dura un minut sau două pentru a se amesteca complet. Apoi, se adaugă făina și migdalele măcinate. Se amestecă până se combină.

2. Aplatizați aluatul cu mâinile pe o bucată de folie alimentară la aproximativ un centimetru grosime. Se presară ușor cu făină și apoi se înfășoară strâns și se așază aluatul acoperit pe o tavă de copt.

3. Puneți tava în frigider pentru a se răci timp de aproximativ o oră. Acest lucru va face mult mai ușor să o întindeți și să o manevrați odată ce untul s-a întărit un pic.

4. Presărați puțină făină pe masa de lucru și folosiți un rulou pentru a modela aluatul răcit la o grosime de trei milimetri. S-ar putea să vă fie mai ușor să rulați aluatul direct pe niște hârtie de copt pentru a preveni lipirea.

5. Tapetați cu grijă baza formei pregătite, presând ușor aluatul la marginile bazei înainte de a tăia excesul de aluat. Păstrați excesul de aluat la o parte pentru a-l folosi în decorare.

6. Folosiți o furculiță pentru a înțepa ușor baza formei de tartă și puneți-o în congelator timp de cel puțin 45 de minute pentru a îngheța complet.

7. În timp ce tarta este în congelator, faceți decorațiunile pentru a acoperi tarta. Preîncălziți cuptorul la 170C.

Realizarea umpluturii de cireșe

Acum că totul se răcește, să trecem la prepararea umpluturii de cireșe.

1. Într-o cratiță, adăugați cireșele, zahărul, sucul de lămâie și extractul de migdale. Într-un bol, se adaugă apa și făina de porumb și se amestecă pentru a obține o cremă. Se toarnă în cratiță. Se pune cratița pe foc mediu și se aduce la fierbere. Se reduce focul și se fierb cireșele încet, amestecând des, timp de aproximativ 20 de minute, până se îngroașă. După ce lichidul a scăzut și acoperă dosul unei linguri, se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

2. Când blatul de patiserie este înghețat, mototoliți niște hârtie de copt, desfaceți-o și puneți-o peste bază. Se toarnă niște orez uscat pentru a se coace timp de 15 minute.

3. Se scoate din cuptor și se aruncă orezul și foaia de copt. Folosiți o pensulă de patiserie pentru a unge cu ou bătut abundent fundul și părțile laterale, pentru a sigila patiseria. Puneți înapoi în cuptor pentru încă cinci minute.

4.  Acum puneți umplutura de cireșe răcită în forma de plăcintă. Odată umplută, puneți decorul și ungeți cu ou. Se introduce din nou în cuptor pentru încă 20 de minute de coacere.

5. După ce plăcinta este scoasă din cuptor, se lasă să se răcească timp de 15 minute în formă, apoi se scoate cu grijă înainte de a fi feliată și servită caldă”, a explicat Ruby Bhogal conform The Independent .

Citește și: Tavi Clonda, uluit de câți bani a putut plăti pentru două pahare de șampanie. Gabriela Cristea și soțul său și-au dus fetițele la Disneyland. ”E groasă treaba”

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Orașul turistic pe care românii trebuie să-l evite. Deși în 2023 s-a aflat pe locul 8 în topul destinațiilor de vacanță, astăzi a ajuns o dezamăgire: ”Este un fel de Ferentari”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
S-a aflat ce salariu primește Prințul William al Marii Britanii. Câți bani câștigă lunar fiul Regelui Charles
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Închidere temporară și restricționare a traficului pe A2 București – Constanța pentru lucrări la lotul 1 al Autostrăzii de Centură a Municipiului București
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!