Rețetă cornuri pufoase pentru micul dejun. Nu cred că există vreun român căruia să nu-i placă cornurile. Fie că simple, cu unt, cu ciocolată sau gem, le mâncăm cu toții, ba la micul dejun, ba pe post de desert. Sigur, nutriționiștii nu le recomandă deloc celor care vor să slăbească, însă din când în când, atunci când ne e poftă, ne mai putem permite și câte un astfel de capriciu.
Și, oricum, cele mai bune cornuri sunt cele pe care le facem acasă. Știm exact ce ingrediente folosim și, astfel, ne putem simți mult mai în siguranță că nu e un produs nociv.
Citește și Rețeta de langoși care ți se topesc în gură! Care este trucul secret folosit de unguroaice
Cornurile pufoase sunt consumate, de regulă, dimineața, la micul dejun. În ultimii ani au devenit foarte populare cornurile consumate pe post de sandwich, în care putem pune cașcaval, prosciutto, telemea, roșii, salată. De asemenea, mulți preferă cornuri umplute cu gem sau ciocolată.
Rețetă cornuri pufoase pentru micul dejun
Ingrediente
- 10 g drojdie uscată pentru o creștere perfectă a aluatului
- o linguriță zahăr pentru activarea drojdiei
- 100 ml lapte cald pentru o textură moale și pufoasă a cornurilor
- 100 ml apă caldă pentru hidratare și consistență
- 100 ml ulei pentru o consistență fină și catifelată
- 3 lingurițe iaurt natural pentru un plus de prospețime și gust
- 1 ou pentru legarea ingredientelor și consistența aluatului
- 500 g făină pentru structura și textura perfectă a cornurilor
- 1 linguriță sare pentru echilibrul gustului
- 30 g unt pentru a înmuia și a adăuga o aromă bogată
- Apă (la nevoie) pentru ajustarea consistenței aluatului
Mod de preparare
- Ia un bol mare, dizolvă drojdia în apă caldă și lapte cald, adăugând și zahărul. Amestecă bine și lasă drojdia să se activeze timp de câteva minute.
- Pune în bolul cu drojdie activată uleiul, iaurtul, oul bătut, făina cernută și sarea. Frământă până obții un aluat moale și neted. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ 90 de minute.
- După ce aluatul a dospit, împarte-l în zece bile egale. Nu adăuga făină suplimentară – aluatul trebuie să fie ușor lipicios. Dacă este necesar, unge-ți mâinile și suprafața de lucru cu puțin ulei.
- Întinde fiecare bucată de aluat, răsucește și formează cornurile. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le să mai crească timp de 30 de minute.
- Unge cornurile cu puțină apă și coace-le în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute sau până când devin aurii și pufoase.
- După coacere, unge cornurile fierbinți cu unt pentru o aromă delicioasă și o strălucire atrăgătoare.
Citește și Rețetă desertul nostalgiei. Biscuiții copilăriei se prepară în doar 15 minute