Reţetă de bulion de la bunica Margareta. Multe gospodine aleg să prepare de unele singure bulionul, decât să-l folosească pe cel din comerț care este plin de conservanți.
Înainte de a vă prezenta rețeta pentru cel mai gustos bulion care rezistă peste iarnă, există câteva detalii de care trebuie să ții cont atunci când alegi roșiile:
– cu toate că multe persoane nu țin cont de acest aspect, roșiile stricate trebuiesc neapărat ocolite. Chiar dacă le este îndepărtată partea stricată, tot pot strica gustul preparatului;
– roșiile folosite să nu fie nici prea coapte, dar nici prea crude;
– de asemenea, se aleg roșiile care nu sunt foarte moi, dar sunt cărnoase.
Rețetă bulion de casă
– 20 kg de roșii;
– 1 ceașcă de sare.
Mod de preparare:
După ce s-au spălat cu mare atenție, roșiile se taie în bucăți mai mici și se dau printr-o presă cu sită. După ce se aruncă semințele și cojile, pulpa de roșii se pune la fiert vreme de aproximativ o oră până când capătă aspectul unei paste. După ce s-a răcit, bulionul se toarnă în borcane sau sticle, după posibilități și preferințe.
Rețetă bulgărească de castraveți murați. Ingredientul secret care îi face crocanți si savuroși
Bulion cu ardei, morcovi, ceapă și țelină
– 1 kg morcovi;
– 3 kg ardei gras roșu;
– 1/2 kg ceapă;
– 1 țelină.
Se taie toate legumele și se pun la înăbușit cu două linguri de apă, într-un recipient acoperit. Zarzavatul care a fost lăsat la înmuiat se pune în mașina de tocat sau într-un blender.
Peste sucul de roșii pregătit se pune pasta de morcovi, țelină, ardei și ceapă, dar și 10 boabe de piper pisat, un vârf de nucșoară, 5 g scorțișoară pulbere și întreaga compoziție se pune la fiert până când volumul acesteia scade cu 1/3. Bulionul se pune după ce s-a răcit în sticle sterilizate înainte sau după, conform site-ului qbebe.ro.
Secretul pentru a împiedica apariția mucegaiului
În această perioadă de iarnă, bulionul este nelipsit din bucătării, mai ales că el dă culoare și gust mâncărurilor. În plus, conține și numeroase vitamine și minerale bune pentru organismul uman.Totuși, se întâmplă uneori ca bulionul să prindă mucegai. Asta pentru că au fost făcute mai multe greșeli atunci când a fost pregătit.
Cum să se păstreze bulionul mult timp
Dacă din proviziile dumneavoastră de iarnă face parte și bulionul, însă a mucegăit, noi vă vom prezenta câteva trucuri pentru a vă scăpa de această problemă, iar bulionul se va păstra bun de consumat pentru o perioadă îndelungată de timp.
Unele gospodine fac o serie de greșeli atunci când pregătesc bulionul, iar abia când îl folosesc pentru mâncăruri realizează că, de fapt, este stricat. Din nefericire, se întâmplă ca pasta de tomate să prindă floare și un miros greoi. Atunci cu siguranță nu mai este bun de consumat, scrie vocea.biz.
Trebuie să folosești roșii cărnoase
Pentru a nu mai avea de-a face cu asemenea probleme, în primul rând, trebuie să aveți în vedere ce fel de roșii folosiți. Ele nu trebuie să fie nici verzi, dar nici prea coapte sau zemoase. Bulionul va fi mult mai delicios atunci când este preparat din roșii cărnoase. În unele cazuri, bulionul prinde un strat subțire de mucegai sub capac. Pentru a scăpa de acesta, puteți turna deasupra lui ulei de floarea soarelui cât să cuprindă toată suprafața de bulion.
Să nu folosești sare iodată
Sarea neiodată este specială pentru murături, așa că este indicat să o folosiți mereu doar pe aceasta. Atunci când folosiți sarea iodată, riscați ca aceasta să nu se păstreze foarte mult și va prinde mucegai deasupra.
Cum să scapi de mucegaiul din bulion
Vestea bună este că nu trebuie să arunci bulionul la gunoi. Din fericire, un ingredient pe care cu siguranță îl ai în bucătărie te va ajuta să-l repari. Este vorba despre banalul zahăr. Mai exact, tot ceea ce trebuie să faci este deschizi borcanul cu bulionul care a prins mucegai și să pui deasupra o lingură de zahăr. Nu numai că acest ingredient îl va repara, ci chiar îl va ajuta să reziste mai mult timp și să nu mai prindă floare.