Rețetă de chiftele mănăstirești de post. Această variantă este pregătită în perioada postului în multe dintre mănăstirile din România. Având la bază legume,constituie un preparat sănătos, lejer și foarte bogat în nutrienți. După gusturi, acestea pot fi servite alături de diferite garnituri.
Citește și: Ciorbă de post cu cartofi şi tarhon. Reţeta fabuloasă a bloggerului culinar Laura Laurenţiu. VIDEO
Ingrediente:
-3-4 cartofi
-2 morcovi
-1 ceapă
-1dovlecel
-năut/Fasole boabe (din conservă)
-pesmet
-câteva fire de pătrunjel
-susan (opțional)
-sare,piper
Curăță legumele și toacă-le mărunt. Poți folosi un robot de bucătărie setat pe o dimensiune medie a modului de mărunțire. Toacă alături de ele și boabele de năut sau de fasole, după preferință. Scurge-le de apă.Adaugă peste ele pesmetul, pătrunjelul tocat, sarea, piperul.
Formează biluțe din compoziție pe care le poți trece prin susan (poți sări peste acest pas dacă nu preferi gustul susanului. Poți prăji chifteluțele în ulei de floarea soarelui sau le poți introduce la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Pentru un gust aparte, prăjește-le în ulei de dovleac. Acesta are un gust mult mai dulceag decât cel de floarea soarelui.
Chifteluțele mănăstirești pot fi servite ca atare sau alături de diferite garnituri. O variantă excelentă este de a le marina într-un sos roșu delicios.
Pentru acest sos vei avea nevoie de o ceapă, sos de roșii sau bulion( preferabil de casă), foi de dafin, o linguriță de zahăr, sare,piper după gust.
Pentru un gust aparte, prăjește-le în ulei de dovleac. Acesta are un gust mult mai dulceag decât cel de floarea soarelui.
O variantă excelentă este de a le marina într-un sos roșu delicios. Pentru acest sos vei avea nevoie de o ceapă, sos de roșii sau bulion( preferabil de casă), foi de dafin, o linguriță de zahăr, sare,piper după gust.
Călește ceapa într-o lingură de ulei de măsline și adaugă peste ea sosul de roșii din conservă alături de foile de dafin . Lasă totul la foc mic pentru 10 minute.