Rețetă de clătite cu spanac. Dacă te-ai plictisit de banalele clătite și vrei să încerci o rețetă unică, tot ce trebuie să faci este să respecți pașii de mai jos.
Ingrediente:
•150g baby spanac
•3 ouă
•250ml lapte vegetal
•250ml apă minerală
•200g făină fără gluten
Mod de preparare:
”Adăugăm toate ingredientele într-un blender și amestecăm la putere maximă până când obținem un aluat omogen. Folosim câte un polonic din compoziție pentru a forma o clătita într-o tigaie specială, care să nu necesite ulei. Prăjim clătitele pe ambele părți pentru a ne asigura că interiorul acestora nu rămâne crud”, a spus Raluca Rotariu.
Consumul de spanac creste vitalitatea, combate oboseala si imbunatateste calitatea sangelui. Spanacul este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina B, acid folic, dar si de magneziu, fier si mangan.
Spanacul are un continut ridicat de potasiu si un continut redus de sodiu. Aceasta combinatie este benefica pentru persoanele cu tensiune arteriala marita intrucat potasiul scade tensiunea arteriala, iar sodiul o mareste. Si acidul folic din spanac contribuie la reducerea tensiunii si la relaxarea vaselor de sange si a arterelor.
Nu degeaba nutritionistii recomanda consumul de spanac pentru pierderea kilogramelor in plus. Proteinele din spanac sunt transformate foarte repede de catre enzime in aminoacizi. Astfel, metabolismul este pus in miscare. De asemenea, tilacoida care se regaseste in spanac estompeaza poftele si foamea si ajuta, de asemenea, in timpul curelor de slabire.
Spanacul contine cantitati mari de vitamina A, care este necesara pentru producerea de uleiuri naturale care iti mentin parul hidratat. Totodata, spanacul este bogat in continutul de vitamina C, care este absolut necesara pentru producerea de colagen, care iti mentine atat parul, cat si pielea intr-o forma de zile mari.
Din punct de vedere al contraindicatiilor, spanacul trebuie evitat cu cei cu litiaza oxalica, renala sau biliara. Vezi aici dieta pentru cei care au acesta afectiune, pentru a evita litiaza.