Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țara noastră, dar nu doar pentru preparatele tradițional românești pe care le face întotdeauna, ci și pentru delicatesele inspirate din alte culturi. Iar pentru că a gătit alături de foarte mulți specialiști în domeniu, de-a lungul timpului, celebrul chef a învățat diverse trucuri pe care, acum, își dorește să le împartă cu fanii.
Citește și: Rețeta genială de pizza a lui chef Sorin Bontea. Secretul unui blat crocant
Dacă vrei să afli cum să prepari cel mai bun curry cu pui, mai jos găsești rețeta inedită folosită mereu de Sorin Bontea, care promite că gustul va fi unul perfect.
Vezi această postare pe Instagram
„M-am gândit să fac un curry, iar ca el să iasă bun, trebuie să ai și cele mai bune condimente. Va fi un curry parfumat, aromat, dar foarte gustos. Toc ceapa, ghimbirul, usturoiul. Încingem uleiul și le călim până se fac aurii. Când ceapa a început să se coloreze, înseamnă că e timpul să punem condimentele. O să încep cu pudra de curry, miroase foarte bine. O să pun cam un plic și jumătate. Acum o să mai pun boia dulce, cam două lingurițe, ghimbir măcinat, o linguriță, scorțișoară sub forma de baton, eu pun două. E foarte important să gătim bine condimentele”, spune Sorin Bontea pe rețelele de socializare.
Este foarte important să stai constant lângă recipient, spune Bontea, astfel încât condimentele să nu se prindă de fundul cretiței și, astfel, să se strice gustul preparatului. Un alt sfat important pe care bucătarul îl dă fanilor este acela de a lăsa puiul să fiarbă în sos, pentru un plus de aromă.
„Punem puțină apă unde am fiert orezul, doar cât să acopere condimentul. Trebuie să stați lângă cratiță, astfel încât să nu se lipească. O să devină ca o cremă, un sos, nu trebuie să se simită ca un praf. Adaug și două lingurițe de pastă de tomate. Când totul s-a legat, adăugăm puiul. E foarte important ca acesta să fiarbă cu totul, să aibă gust de curry. Acum e timpul pentru sare, piper, ardei iute. E important ca puiul să fiarbă cu sare. Mai pun apă, fiindcă trebuie să fiarbă și mai adaug laptele de cocos. Pun și o mână de stafide, pentru plăcerea mea nevinovată. Mai am și niște frunze de lime, pe care le pun la final. Acum lăsăm să fiarbă, iar când e aproape gata adăugăm coriandrul tocat mărunt, un pic de cremă de cocos și atât”, a continuat bucătarul chef.