Lichiorul de ouă este o băutură dulce și aromată, perfectă pentru a fi savurată în timpul sărbătorilor sau ca un cadou homemade. Iată o rețetă simplă pentru lichiorul de ouă, asemenea, celor de peste ocean.
Cunoscut în Statele Unite ale Americii ca „eggnog”, lichiorul de ouă este, an de an, vedeta meselor de sărbătoare. Astăzi vă propunem să învățați și voi cum se prepară această băutură inedită.
Ingrediente:
Instrucțiuni:
Separați albușurile de gălbenușuri. Păstrați gălbenușurile într-un bol mare. Folosind un mixer electric, bateți gălbenușurile cu zahărul până când compoziția se omogenizează și devine cremoasă. Adăugați laptele condensat și continuați să mixați până când compoziția devine netedă. Turnați treptat whisky-ul sau brandy în compoziție, amestecând în continuare. Asigurați-vă că totul este bine încorporat.
Adăugați extractul de vanilie și amestecați bine. Folosind o sită fină sau un filtru de cafea, filtrați lichiorul pentru a elimina orice urmă de albuș sau particule, apoi turnați lichiorul în sticle de sticlă sigilate. Păstrați lichiorul de ouă în frigider cel puțin o săptămână înainte de a-l consuma. Acest timp de așteptare permite aromelor să se contopească și să creeze o băutură mai fină.
Serviți lichiorul de ouă rece, ca atare sau adăugat în băuturi calde precum cafea sau ciocolată caldă.
Mai există un lichior, doar că acesta este indicat să fie consumat vara, fiind și o foarte bună variantă pentru sucurile răcoritoare din comerț. Lichiorul de pepene galben este considerat ca fiind băutura care luptă cu toxinele din corp, fiind bogată în vitamina A. Pepenele galben are un conținut caloric scăzut și o concentrație de apă de 90%, ceea ce face lichiorul de pepene galben să fie o băutură perfectă pentru siluetă. Consumul acestuia previne apariția petelor pigmentare, datorită simulării procesului de eliminare a toxinelor din organism. Pepenele galben conține fibre și minerale precum potasiu, calciu și zinc.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pepenele galben trebuie curățat foarte bine de seminţe, apoi tăiac cubuleţe. Bucăţile de pepene se pun într-un borcan cu închidere ermetică, apoi se adaugă alcoolul și se amestecă cu o lingură din lemn.
Timp de şapte zile, pepenele galben va fi lăsat la macerat. Pentru ca lichiorul de pepene galben să-şi lase aroma, trebuie depozitat într-un loc întunecat, ferit de razele soarelui. În toate cele şapte zile, borcanul cu lichiorul de pepene se va ajusta timp de 20 de secunde. La finalul celor şapte zile, se prepară siropul de apă cu zahăr. Într-o oală se adaugă apa şi zahărul şi se amestecă foarte bine, până când zahărul este topit în totalitate.
Se adaugă siropul peste bucăţelele de pepene. În momentul în care siropul s-a răcit, se adaugă peste lichiorul de pepene. Cu ajutorul unui blender vertical vom amesteca până când obţinem un amestec cremos. Amestecul se strecoară cu ajutorul unui tifon sterilizat, urmând ca lichiorul să fie ținut în sticle închise ermetic. Lichiorul se lasă la macerat aproximativ 30 de zile.